Fed tarafından beklenen karar çıktı: Faiz kararı sabit tutuldu
Fed tarafından beklenen karar çıktı: Faiz kararı sabit tutuldu

Fed Başkanı’ndan kritik dijital para açıklaması! “Aylar değil, yıllar sürer.”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Princeton Üniversitesi’nin ev sahipliği yaptığı çevrim içi bir etkinlikte konuşan ABD Federal Rezerv Başkanı, CDBC’lerde “Bir dürtü hissetmiyoruz veya ilk olmaya ihtiyaç duymuyoruz” dedi. Powell, “Zaten ilk hamle avantajına sahibiz çünkü rezerv para birimiyiz.” ifadesini kullandı.

“Fed’in CBDC piyasaya sürmesi yıllar sürer”

Powell, merkez bankasının Boston mevkisinde dijital dolar dostu blok zincirleri üzerine yapılan ilk araştırmalara rağmen, Fed’in bir CBDC piyasaya sürmesinin “aylar yerine yıllar” alacağını söyledi.

Fed’in teknolojiyi anlamak ve CBDC’lerin ortaya çıkardığı politika sorularına bakmak için “büyük yatırım” yaptığını da sözlerine ekledi.

“Üzerinde çalışıyoruz”

Powell ayrıca, Fed’in CBDC’lere bakmasına neden olan şeyin özel sektörün özel para (başka bir deyişle, Bitcoin ve diğer kripto para birimleri) yaratma yeteneği olduğunu da kabul etti.

Powell şunları söyledi:

Geçmişte özel sektör parası yaratıldığında, halkın bazen bunu sadece para olarak düşündüğünü biliyoruz. Bir noktada, bunun para olmadığını ve bunun gerçekten kaçınmamız gereken kötü bir şey olduğunu anlarlar.

coindesk


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin