Çin dijital yuan denemelerini hızlandırıyor: Pekin'de 10 milyon token daha dağıtıldı
Çin dijital yuan denemelerini hızlandırıyor: Pekin'de 10 milyon token daha dağıtıldı

Çin’den dijital yuan (DCEP) söylentilerine yönelik açıklama geldi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Son dönemde Çin’in dijital yuan (DCEP) çalışmaları ile ilgili pek çok söylenti yayılmaya başladı. Çin Halk Bankası (PBoC), yaptığı yeni açıklamada bu söylentileri yanıtlarken merkez bankası dijital para biriminin testlerinin küçük perakende işlemlerle sınırlandırıldığını duyurdu.

Çin, dijital yuan çalışmaları hakkında açıklama yayımladı

Bugün Global Times tarafından yayımlanan habere göre, merkez bankası, son pilot projelerin ölçeği ve kapsamı hakkındaki söylentileri ele almak için dijital para birimi elektronik ödeme veya DCEP olarak da bilinen dijital yuan ile ilgili bazı ayrıntıları açıkladı.

Habere göre, bazı Çinli internet kullanıcıları, Shenzhen’deki bir kişinin emlak satışı gerçekleştirdikten sonra büyük miktarda PBoC dijital para birimi aldığını iddia etti. Renmin Üniversitesi Gaoling Yapay Zeka Okulu’ndan yardımcı doçent Wang Peng şunları söyledi:

Şu anki aşamada, testin birincil amacı, dijital para biriminin sorunsuz ve güvenli bir şekilde yürütülmesini sağlamak ve DCEP’in merkez bankasından finans kurumlarına nasıl dağıtılacağını belirlemektir. Yalnızca perakendecilik denemeleri başarılı olduğunda büyük işlem senaryolarını da görebileceğiz.

“Banknot haline getirilebilecek.”

Söylentiler ayrıca dijital yuanın banknotlara dönüştürülemeyeceğini de içeriyordu.

Bir PBoC çalışanı, dijital para biriminin Çin’de yasal olduğunu ve 1:1 oranında banknotlara dönüştürülebileceğini belirterek yanıt verdi.

DCEP denemeleri son olarak Pekin’in yanı sıra Tianjin ve Hebei eyaletlerini de kapsayacak şekilde genişletilmişti.

DCEP ile ilgili hâlâ çok fazla belirsizlik var

Daha önce, testlerin,Guangzhou, Shenzhen, Hong Kong ve Makao gibi dokuz şehirden oluşan bir megapolis olan Hong Kong’un Greater Bay Bölgesi’nde yapılacağı biliniyordu. Çin’in, özellikle CBDC’için tasarlanmış bir dijital para cüzdanının devlete ait bankalar tarafından endüstriyel ölçekte dahili testlerini yürüttüğü de biliniyor.

Çin’in dijital para biriminin lansmanı yakın gibi görünse de, özellikleri ve sınırlamaları ile ilgili henüz kamuya açık olmayan birçok ayrıntı var. DCEP’in gizliliği, kapsamı ve kullanımı ile ilgili birçok soru hâlâ cevapsız.

Bu arada haftaya başlarken kripto para piyasasının son görünümüne dair detaylı bilgi almak isterseniz buradaki yazımızı okuyabilirsiniz.

cointelegraph


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin