Çin eyaleti Hainan bu ay dijital yuan'ı test edecek
Çin eyaleti Hainan bu ay dijital yuan'ı test edecek

Çin’de dev firmalar 3 milyon dolarlık dijital yuan testine katıldı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – DC / EP olarak bilinen dijital Yuan için ülkenin ikinci şehir çapındaki testine üç Çinli internet devinin katıldığı bildirildi.

Dijital yuan testi desteklendi

Yerel iş medyası CLS Cuma günü, Çinli araç kiralama dev DiDi, Tencent destekli yemek dağıtım uygulaması Meituan ve video yayın platformu Bilibili’nin Suzhou şehrinde 3 milyon dolarlık dijital yuan testini desteklediğini bildirdi.

Habere göre Suzhou’daki piyango kazananlar, DC / EP cüzdanlarını Çin Sanayi ve Ticaret Bankası ile etkinleştirmeyi seçerlerse, ücretsiz dijital yuan’larını DiDi’nin araç kiralama hizmetine veya Meituan’ın bisiklet paylaşım hizmetine harcayabileceklerini söylediler.

DC / EP cüzdanlarını Bank of China ile etkinleştirirlerse, parayı en çok abonelere premium animasyon video içeriği sunmasıyla bilinen Bilibili’ye harcayabilirler.

Suzhou şehir hükümeti geçen hafta bir piyango aracılığıyla yerel sakinlere dijital Renminbi biçiminde 20 milyon yuan veya 3 milyon dolar dağıttığını duyurdu.

İç tüketimi artırmak

Her yıl düzenlenen Double 12 çevrimiçi alışveriş festivalinde iç tüketimi artırmak amacıyla yapılan test, Ekim ayında Shenzhen’de yapılan ilk testten çok daha büyük bir ölçekte.

Bununla birlikte, DiDi, Meituan ve Bilibili’nin Suzhou testine katılımı şaşırtıcı değil.

Temmuz ayında, bu üç şirketin, DC / EP’nin geliştirilmesinde yer almak için Çin Halk Bankası ile ortaklık kurduğu veya görüşmeler yaptığı bildirilmişti.

theblockcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin