Rapor: 2011'den beri çalınan kripto para miktarı açıklandı
Rapor: 2011'den beri çalınan kripto para miktarı açıklandı

Çin polisi 87 milyon dolar değerinde kripto para çalan hackerları tutukladı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Çin polisi yaklaşık 87 milyon dolar değerinde kripto para çaldıklarından şüphelenilen üç kişiyi Hunan, Changchun ve başkent Pekin’de tutukladı.

Xian polisi yerel bir sakin tarafından bilgisayarının saldırıya uğradığını ve bilinmeyen saldırganların  15 milyon dolarlık BTC ve ETH çaldığına dair bir ihbar aldı.

Çin polisi gelen ihbarı hızlıca değerlendirdi

Polis kısa süre içinde kişisel bilgisayara para aktaran şüpheliyi belirleyebildi. İki ay sonra polis diğer iki suç ortağını buldu ve tutukladı.

Üç hacker 87 milyon dolar değerinde kripto para çalmak, şirketlere ve kişisel ağlara yasadışı siber saldırı suçlarıyla yargılanacaklar.

Polis amiri yaptığı açıklamada şöyle bildirdi:

Büromuz daha önce bu tür davalarla hiç ilgilenmemişti. Shaanxi’de kripto paralarla ilgili ilk dava ve bugüne kadar ülkedeki en yüksek değerli kripto para ceza soruşturması.

Son zamanlarda Çin polisi kripto paralarla ilgili yasa dışı olaylara yönelik birçok yakalama gerçekleştirdi. Bu durum Çin polisinin bir başarı göstergesi olsa da, kaç tane siber suçun çözülemediği ya da hiç fark edilmediği de büyük merak konusu.

chepicap

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

İngiliz polisi vatandaşları kripto suçlarına karşı uyardı: Zarar iki ayda 2 milyon pound

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin