Çin merkez bankası Blockchain kullanarak 2.8 milyar dolar tahvil çıkarıyor
Çin merkez bankası Blockchain kullanarak 2.8 milyar dolar tahvil çıkarıyor

Çin merkez bankası Blockchain kullanarak 2.8 milyar dolar tahvil çıkarıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link
Çin’de Blockchain teknolojisinin yaygınlık hızı şaşırtmaya devam ediyor. Çin Halk Bankası (PBoC), iddiaya göre küçük ve mikro işletmeler için 20 milyar yen (2,8 milyar dolar) değerinde Blockchain tabanlı tahvil çıkardı.

Yerel haber kaynağı Sina Finance’ın Aralık ayında yayınladığı habere göre, fonlar özellikle küçük ve mikro ölçekli şirketlere kredi vermek ve ekonomideki gelişimlerini desteklemek için kullanılıyor.

Çin Merkez Bankası, bir yıl öncesine göre% 35’lik bir artışı göstererek 410 bin küçük ve mikro ölçekli işletme için toplamda 404 milyar yen (57,7 milyar dolar) oluşturdu.

Mikro işletmeler genellikle 10’dan az çalışana sahipken, küçük şirketler 50’ye kadar çalışana sahip olabiliyor.

Çin ve Blockchain teknolojisi

Çin hükümetinin dijital ekonomiye oldukça fazla önem veriyor. Aralık ayının başlarında, Asya merkezli Forkast’ın araştırma kolu olan Forkast Insights, Blockchain teknolojisinin Çin’e nasıl entegre edildiği üzerinde detaylı bir araştırma yaptı.

Rapora göre, Çin’de Blockchain teknolojisinin hızla geliştiğini ve “deneme aşamasının ötesinde gerçek dünyada ve pratik kullanım alanlarında yaygınlaştığını ortaya koydu.

Cointelegraph Kasım ayında, Çin’in Blockchain gelişiminin 2018’den 2023’e kadar yıllık% 65.7’lik bir büyüme görüleceğini belirtti. Aynı zamanda teknolojinin 2023’ün sonuna kadar 2 milyar dolar piyasa değerine ulaşacağını bildirdi.

Çin merkez bankası, dijital yen için çalışmalara devam ediyor

Bu arada, Çin’in merkez bankası, ABD dolarına meydan okumak için dijital bir yen başlatmak için tam hızda çalışmalarına devam ediyor. Banka, merkez bankası dijital para biriminin ilk testlerini yapmayı planlıyor.

Cointelegraph


Buraya tıklayarak Binance borsasında yüzde 15 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açabilirsiniz!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin