Çin Mahkemesi, Bitmain 676 Bin Dolar Tutarındaki Varlığını Dondurdu

Çin Mahkemesi, Bitmain 676 Bin Dolar Tutarındaki Varlığını Dondurdu

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Çin’deki Shenzhen Bao’An Bölge Mahkemesi, Bitcoin (BTC) maden devi Bitmain’in bir yan kuruluşunun yaklaşık 676.000 $ değerindeki varlıklarını dondurmaya karar verdi.

13 Aralık’ta yayınlanan bir dava dosyasına göre, Shenzhen Bao’An Bölge Mahkemesi, Bitmain’in yüzde yüz iştiraki olan Shenzhen Century Cloud Core’un 4.718.710.68 yuan’ını (676.000 $) dondurmayı emretti. Karar, 24 Eylül’de elektronik parça üreticisi Dongguan Yongjiang Electronics tarafından yapılan başvuru üzerine alındı.

Dongguan Yongjiang, devam eden bir ticaret sözleşmesi anlaşmazlığının çözülmesi için mahkemeden ilgili tutarın dondurulmasını istedi. Dava dosyasına göre, Shenzhen Century Cloud Core, karara itiraz etme hakkına sahip.

Birden fazla şuçlama

Son zamanlarda Shenzhen Polisi, Bitcoin madencilik donanımı üreticisi MicroBT’ın kurucusu Zuoxing Yang’ı, Pekin merkezli Bitmain’in teknolojisi ile ilgili fikri mülkiyet ihlali iddiaları üzerine sorgulamak için gözaltına aldı.

Yang daha önce Bitmain’de işlemci tasarım direktörü olarak çalıştı ve firmanın amiral gemisi Antminer S7 ve S9 madencilik donanımlarını geliştirdi. 2017’de Bitmain, şirkete patent ihlali iddiasıyla dava açtı. Ancak Yang’ın avukatları, patentin ertesi yıl iptal edilmesini öne sürerek temyiz başvurusunda bulundular.

Bitmain Ağustos ayında, “Bitmain Cloud Miner” adlı bir ürünün satışında ve Mangocoin’in tanıtımında markasının hileli bir şekilde kullanıldığını belirtti. Sahtekarların Bitmain olarak maskelendiği ve ürünleri web sitelerinde, uygulamalarında ve yazılımlarında tanıttığı iddia edildi.

Cointelegraph


Buraya tıklayarak Binance borsasında yüzde 15 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açabilirsiniz!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin