bitcoin fiyatı
Bitcoin’in BitFinex’teki açık ve long pozisyonları hızla artmaya devam ediyor ve son zamanlarda popüler kripto para borsasında yeni bir rekora koşuyor.

Bitcoin patlamaya hazır bomba gibi: BTC long pozisyonları yüzde 12 ile yeni ATH’ye gidiyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin ’in BitFinex’teki açık ve long pozisyonları hızla artmaya devam ediyor ve son zamanlarda popüler kripto para borsasında yeni bir rekora koşuyor.

Son iki haftada, toplam sayı 43.000 BTC’nin üzerine yükseldi. Bu durum, topluluk boyunca bir tartışmaya neden oluyor, eğer bu çok sıra dış davranış bir long sıkışmasıyla sonlanırsa, Bitcoin’in 7000 doların altına düşmesine neden olabilir.

Bitcoin Long pozisyonları yeni bir ATH’ye ulaşıyor

Bitcoin long pozisyonlarının sayısı sürekli artmakta ve Bitfinex’de Mart 2018’de görülen önceki ATH rekoru kırılmış oldu. Şu an itibariyle, 43.000’in üzerinde bir artış var ve trend yakın zamanda geri dönecek gibi görünmüyor. Bu parabolik dalgalanma, herhangi bir varlık için sağlıklı bir davranış olarak durmuyor

BTCLongATH. Bitfinex. Source: TradingView

Ayrıca, son yeni ani artış, iki hafta öncesinden bu yana % 23 oranında gerçekleşti. Aralık ayı başında BTC long pozisyonları, birkaç gün içinde % 40 oranında bir artış görmüştü ve aybaşında neredeyse 35.000’de oturuyorlardı. O zamandan beri, Bitcoin fiyatı küçük bir düşüş görmesine rağmen, long pozisyonlar artışa devam etti.

Uzun pozisyonların sayısı artmaya devam ettikçe, bunun kısa bir süre sonra bir long sıkışması yaparak Bitcoin’in değerini düşürmek için başka bir fiyat manipülasyonu olup olmayacağı sorusu gündeme geliyor. Bu tür sıkışmalar genellikle çok büyük miktarda açık long pozisyon durumunda ortaya çıkar.

Bitcoin düşmeye başlarsa long pozisyonlar, stop loss değerlerine ulaşabilir ve bu pozisyonlar kapandığında, domino etkisiyle fiyat daha da düşebilir.

Kısa vadeli BTC fiyat tahmini

Uzmanlar, BTC’nin geleceğini tahmin etmeye çalışırken çok sayıda görüş bulunuyor. Bu görüşlerin arasında Bitcoin’in geri dönmeden önce 4.400 $’ ı tekrar test edebileceğini düşünenler ve yılsonundan önce 5.000 $ ‘a kadar düşebileceğini ön görenler bulunuyor.

En büyük dijital varlığın teknik yönleri Bollinger Bantlarının sıkılaştığını gösteriyor ve bu da yakında büyük bir harekete işaret ediyor olabilir. Bununla birlikte, hareketin güneye doğru ilerleyeceği veya yukarı doğru geri dönüp gidebileceği henüz belli değil. Örneğin, Gruplar geçen sefer birbirlerine bu kadar yakınken, Bitcoin’in fiyatı bir günde% 42 fırlamıştı.

5.000 dolara doğru muhtemel bir düşüş, mevcut durumun 7.060 dolardan % 30 azalması anlamına gelir. Ancak BTC’nin bu yöne gidip gitmediği hala belirsizdir. Bununla birlikte, long pozisyonların yeni bir ATH’de olması oldukça endişe verici ve kısa sürede olumsuz fiyat hareketlerine neden olabilecek önemli bir long sıkışması için bir ipucu olabilir.

cryptopotato


Buraya tıklayarak Binance borsasında yüzde 15 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açabilirsiniz!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin