Çin dijital Yuan testlerini genişletiyor: Bir şehir daha eklendi
Çin dijital Yuan testlerini genişletiyor: Bir şehir daha eklendi

Çin dijital Yuan testlerini genişletiyor: Bir şehir daha eklendi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Çin’in Suzhou kentinin önümüzdeki aydan itibaren ülkenin merkez bankası dijital para birimi için bir test uygulamasına tabi tutulacağı açıklandı.

CBDC testleri

Devlete ait Shanghai United Media Group bünyesindeki çevrimiçi bir medya olan The Paper, Pazartesi günkü bir haberde, denemenin yıl sonu alışveriş festivali Double 12 olarak da bilinen tarih olan 12 Aralık’ta yapılacağını açıkladı.

Nisan ayında, Suzhou’da devam eden bir denemenin bir parçası olarak bazı hükümet çalışanlarına dijital yuan (DC/EP olarak da biliniyor) üzerinden ulaşım ödeneği verildiği bildirilmişti.

The Paper’a göre, Suzhou’daki daha geniş denemenin şekli, Ekim ayında Shenzhen’de yapılana benzer olacak. Hatırlanacağı üzere burada 50.000 kişiye bir piyango aracılığıyla  yaklaşık 1.5 milyon dolarlık dijital yuan verildi.

Harcama yapılabilecek

Piyangoyu kazanan sakinler, Shenzhen denemesine katılan 3.000’den fazla mağazadan herhangi birinde ücretsiz dijital yuan harcayabilirler.

Rapor, Suzhou denemesiyle ilgili yeniliklerin, DC / EP cüzdanları için ek bir çevrimdışı ödeme özelliğini etkinleştireceğini, burada işlemlerin yalnızca iki ödeme cihazına, yani akıllı telefonlara yüklerek Yakın Alan aracılığıyla çevrimdışı bir ortamda bile başlatılabileceği belirtildi.

Bu arada, Çin’in Chengdu kenti de daha geniş bir DC/EP cüzdanları denemesi yapıyor gibi görünüyor.

Örneğin, ülkedeki en büyük dört devlete ait ticari bankadan biri olan Çin Sanayi ve Ticaret Bankası (ICBC), Chengdu’daki en azından kamuya açık kullanıcılara mobil uygulamasında bir “dahili test cüzdanı” özelliğinin reklamını yapıyor.

Ancak bir müşteri hizmetleri temsilcisi yalnızca sınırlı sayıda kullanıcılar için bir DC / EP cüzdanının etkinleştirilebileceğini ifade ediyor.

theblockcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin