Film yapımcısı Kevin Smith, yeni korku filmi antolojisini NFT olarak yayınlayacak
Film yapımcısı Kevin Smith, yeni korku filmi antolojisini NFT olarak yayınlayacak

Çin devlet başkanı’ndan kripto alanını heyecanlandıracak açıklama

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Xi Jinping, Cuma günü Çin’in Nanning kentinde düzenlenen China-ASEAN Expo’da yaptığı bir açılış konuşmasında Güneydoğu Asya ülkeleri arasında daha fazla dijital birliği zorlama şansını yakaladı.

South China Morning Post’a göre Çin devlet başkanı, 10 ASEAN ülkesi arasında daha fazla işbirliği için çalışacağını ve bölgede “dijital İpek Yolu”nu tanıtacağını söyledi.

Konuşma neden yapıldı

ABD Başkanı seçilen Joe Biden, Çin’in gücünü ele geçirmek için bölgesel müttefiklerle çalışacağını söylemesinin ardından, konuşma, Çin’in yerel olarak konumunu güçlendirmek için açık bir girişimle geldi.

Xi, “Çin, ASEAN’i bölge diplomasisinde bir öncelik ve Kuşak ve Yol Girişimi’nin yüksek kaliteli ortak inşaatı için kilit bir alan olarak görüyor. Proje 2013’ten beri devam eden büyük bir altyapı ve ekonomik kalkınma projesi” ifadelerini kullanıyor.

Dijital ipek yolu

Başkan, bloğun Çin ile birlikte çalışarak “dijital bağlantıyı desteklemek için Çin-Asean dijital limanı ve dijital İpek Yolunu” inşa edebileceğini söyledi.

Şimdiye kadar, dijitalleştirme teklifinin blockchain temellerini kullanacağına dair bir öneri yok ancak Xi daha önce teknolojiyi Çin ekonomisinde lanse etmişti.

Rapora göre Çin, Donald Trump yönetimince başlatılan ticaret savaşının ortasında, Filipinler, Singapur, Tayland ve Endonezya gibi ASEAN ülkeleriyle daha yakın ilişkiler kurmaya çalışıyor.

Raporda belirtilen bir uluslararası ilişkiler uzmanına göre, ASEAN üyeleri başlangıçta Xi’nin önerdiği dijital İpek Yolu konusunda evrensel olarak istekli değildi.

coindesk


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin