Çin devlet bankası, dijital yuan’ı Shenzhen'deki ATM'lerde test ediyor
Çin devlet bankası, dijital yuan’ı Shenzhen'deki ATM'lerde test ediyor

Çin devlet bankası, dijital yuan’ı Shenzhen’deki ATM’lerde test ediyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Çin’deki en büyük dört devlet bankasından biri, Shenzhen’deki ATM’lerinde dijital yuan’ı test ediyor.

Yeni ATM’ler

Pazar günkü yerel haberlere göre, Agricultural Bank of China, müşterilerin banka tasarruflarını veya nakit paralarını akıllı telefonlarında dijital yuan’a veya tam tersi şekilde nakite çevirmelerine olanak tanıyan seçili Shenzhen şubelerinde ATM’ler açtı.

Haberlere göre, dijital yuan destekli ATM, hükümetin bir piyango yoluyla 100.000 yerel sakinine 3 milyon dolar değerinde dijital yuan verdiği Shenzhen’deki Çin merkez bankası dijital para biriminin devam eden testinin bir parçası.

Yeni Bir Birim

Habere göre, devlet bankası bu yıl dijital yuan kullanımını destekleyebilecek çeşitli uygulamalara öncülük etmek için bir “Dijital Yuan İnovasyon Laboratuvarı” bölümü kurdu.

Shenzhen şehri, geçen yıl Ekim ayındaki ilk denemesinin ardından şu anda Çin’in dijital yuanını ikinci kez test ediyor.

Bu sefer desteklenen ek özellikler arasında dijital yuan ATM’nin yanı sıra çevrimdışı dokun-öde işlevi yer alıyor.

Son zamanlarda, bir Şangay hastanesinde yapılan başka bir test, Çin’in merkez bankası dijital para biriminin kart tabanlı bir donanım cüzdanının prototipini de ortaya çıkardı.

theblockcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin