Çin CBDC hamlelerine doymuyor: Şimdi de Dijital Yuan P2P transferi
Çin CBDC hamlelerine doymuyor: Şimdi de Dijital Yuan P2P transferi

Çin CBDC hamlelerine doymuyor: Şimdi de Dijital Yuan P2P transferi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Çin artık vatandaşların sadece telefonlara dokunarak Dijital Yuan’ı birbirlerine aktarmalarına izin veriyor. Yeni deneme, para birimini mümkün olduğunca basit hale getiriyor.

Nikkei Asia, Çin’in günlük transferlerde kullanımını destekleyerek dijital yuan’ın kullanımını daha da kolaylaştıracağını bildirdi.

Çin Halk Bankası (PBoC), kullanıcıların birbirlerinin akıllı telefonlarına dokunmasına izin vererek p2p transferlerini etkinleştirecek. Buradaki fikir, dijital para birimini mümkün olduğunca kullanımı kolay hale getirmek.

Çin, Dijital Yuan kullanımını genişletiyor

Yeni p2p transfer özelliği, Suzhou şehrinde 1000 kişilik bir grup içinde test edilecek. Transferleri kolaylaştırmak için bir başka adımda, kullanıcılar internet bağlantısı olmadan para transfer edebilecekler.

Yetkililer, kullanımla ilgili olarak ikinci bir girişim gerçekleştirecek.

3.1 milyon dolarlık çekilişte 100.000 vatandaş rastgele seçilecek ve seçilen her kişi 31 dolar alacak. Bu kullanıcılar daha sonra airdrop edilen tokenı JD.com dahil olmak üzere çevrimiçi perakendecilerde harcayabilecek.

E-ticaret devi, benimsenmesi için büyük bir artış olan dijital yuan’ı desteklemeye başlayacağını doğruladı.

Galaxy Digital CEO’su Mike Novogratz da gelişme hakkında yorum yaptı ve Çin’in “ABD’ye kafa tuttuğunu” söyledi.

Binance CEO’su Changpeng Zhao da benzer açıklamalar yaptı. ABD dijital dolara daha yeni bakmaya başlarken, Avustralya ve Fransa da geçici adımlar attı.

2022’nin sonlarında piyasada

Birden fazla pilot programın ardından, Çin’in 2022’nin sonlarına doğru para birimini piyasaya sürmesi bekleniyor.

Son haberler, Hong Kong yetkililerinin sınır ötesi ödemeler için bir pilot programı da deneyeceğini gösteriyor. Yetkililer, konuyla ilgili henüz resmi bir açıklama yapmadı.

Sırada daha fazla pilot programlar ve stres testleri var

Dijital yuan, şimdiye kadar yürütülen pilot programlarda başarılı oldu. PBoC başkanı Yi Gang, Kasım ayında, bir ay içinde 300 milyon doların üzerinde değerin işlendiğini söyledi.

Dijital yuan’ın gerçek testi, Black Friday’e benzeyen “Double 12” adlı bir alışveriş günü olan 12 Aralık’ta gerçekleşecek. Bu gün perakendeciler büyük indirimler sunuyor.

Çeşitli belediyelerde pilot çalışmalar yürütüldüğü için para birimi yüksek derecede strese maruz kalacak. Merkez bankası söz konusu uygulamayı toplam 28 şehirde yürütecek.

beincrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin