Bitcoin 19.000 doların üzerinde konsolide olurken Ripple ve Ethereum’da son durum
Bitcoin 19.000 doların üzerinde konsolide olurken Ripple ve Ethereum’da son durum

Bitcoin 19.000 doların üzerinde konsolide olurken Ripple ve Ethereum’da son durum

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasının çoğu, 19.000 $’ın üzerinde seyreden Bitcoin’in hareketlerinin ne yöne doğru olacağını merak ediyor.

Bitcoin, 19.000 $ seviyesindeki küçük artışlarla hafta sonu nispeten sakin kaldı. Altcoin piyasası da çift haneli fiyat hareketlerinin olmamasıyla tipik olmayan durgunluk gösterdi.

Bitcoin’in yönü

Bazı borsalarda art arda iki kez tüm zamanların en yüksek seviyesi ve keskin düzeltmelerle son derece volatil bir haftanın ardından, Bitcoin hafta sonu başladığında sakinleşti. Kripto para birimi kayıpları telafi etti ve dün bildirildiği gibi 19.000 $ seviyesinin etrafında dalgalandı.

Durum son 24 saatte pek değişmedi. BTC gün içi 18.900 $’a düştü ve ardından 19.400 $’a yükseldi. Bu kısa vadeli fiyat dalgalanmalarının ardından, lider kripto para birimi 19.000 $’ın üzerinde sakinleşti.

BTCUSD. Source: TradingView

Biraz beklendiği gibi, Bitcoin’in 20.000 $’ın kuzeyindeki keşfedilmemiş bölgeye girememesi, kripto para birimi topluluğundaki genel duyguyu etkiledi.

Analiz şirketi Santiment, Twitter’daki olumlu ve olumsuz yorumların sosyal hacminin “önceki girişimlerde piyasa fiyatı 20.000 ABD dolarının biraz altına geldiği için biraz azaldığını” belirtti. Ancak şirket, iyimserlik seviyelerinin hala biraz daha yüksek olduğunu iddia etti.

Her halükarda, şu anda tanık olduğumuz gibi nispeten uzun bir konsolidasyon döneminin ardından, genellikle büyük bir hamle yakınımızda olabilir.

Bitcoin Price vs. Social Volume. Source: Santiment

Altcoinlerde durgunluk

Alternatif kripto paralar ve özellikle orta ve düşük hacimli olanlar, yüksek volatilite seviyeleriyle bilinirler. Bununla birlikte, hafta sonları BTC’nin performansını taklit ettiler ve çoğu nispeten hareketsiz kaldı. Piyasa değerine göre ilk on kripto paranın, 24 saatlik hareketlerine bakıldığında % 1’in üzerinde hareket gösteren sadece Ripple ile Bitcoin Cash var.

Ethereum, Binance Coin, Chainlink, Polkadot, Cardano ve Litecoin, esasen dünkü fiyat etiketini gösteriyor.

Cryptocurrency Market Overview. Source: Quantify Crypto

Düşük ve orta boy altcoinler arasındaki durum benzer. En önemli fiyat artışı yapan %3 ile Aave. Ondan sonra ise BitcoinSV (% 2,7), Enjin Coin (% 2,6), Terra (% 2,3) ve Ravencoin (% 2) var.

Buna karşılık, Kusama %2,6 ile en fazla değer kaybı yaşayan koin oldu.

Bu haber ilk defa cryptopotato’da yayınlanmıştır


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin