CFTC'nin Polymarket'i uyumsuzluk nedeniyle soruşturma açtığı iddiası
CFTC'nin Polymarket'i uyumsuzluk nedeniyle soruşturma açtığı iddiası

CFTC’nin Polymarket’i uyumsuzluk nedeniyle soruşturma açtığı iddiası

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – ABD Emtia ve Vadeli İşlemler Komisyonu, yatırımcıların korunmasını teşvik etme ve düzenlemelerine giren finansal hizmetler sunan firmalardan uyum sağlama konusunda çevik olmuştur. Bu düzenleyicinin Polymarket’in operasyonlarını araştırıyor olabileceğine dair ayrıntılar yeni yeni ortaya çıkmaya başladı.

Polymarket, New York’ta yerleşik, merkezi olmayan bir bilgi piyasa platformudur. Bloomberg tarafından yayınlanan bir rapor, bu platformun bazı hizmetleri hakkında soruşturma altında olabileceğini ortaya koydu.

Polymarket için CFTC soruşturmaları

Yayınlanan raporda swapları sunan olup olmadığını finansal piyasa düzenleyici kurmak için bir platform incelemekte olduğunu Bloomberg tarafından yayınlandı. Polymarket’in bu hizmetleri sunduğu tespit edilirse, bu düzenleyici kuruma kaydolması gerekir. Ancak, CFTC’den düzenleyici kurumun gerçekten de Polymarket’i araştırdığını gösteren resmi bir bildirim yok.

Polymarket’de çalışan bir yetkili şu açıklamayı yaptı:

Polymarket, yürürlükteki yasalara ve düzenlemelere uymaya ve düzenleyicilere herhangi bir soruşturmada yardımcı olacak bilgileri sağlamaya sıkı sıkıya bağlıdır.

Raporda ayrıca, Polymarket’in CFTC’nin eski direktörü James McDonald’ın ortak olduğu bir hukuk firması olan Sullivan & Cromwell’in hukuk hizmetlerini aradığı da belirtiliyor. Bu yasal firma, CFTC’nin Polymarket aleyhindeki soruşturmasını ele alacaktır.

Polymarket, kullanıcıların ABD kripto para sabit parasını kullanarak finansal piyasalardaki gelecekteki olaylar hakkında spekülasyon yapmalarını sağlayan bir platformdur. Polymarket’e yönelik son araştırmalar, platformun büyüme dürtüsünü ilerletmeye çalıştığı bir dönemde ortaya çıktı. Firmadan anonim kaynaklar, Polymarket’in 1 milyar dolarlık bir fon sağlamayı düşünebileceğini belirtiyor.

Geçen yıl platform, Polychain Capital tarafından yönetilen bir turda 4 milyon dolarlık fon sağladı. Bu finansman turuna katılan diğer firmalar arasında Coinbase, CoinShares ve AngelList yer alıyor.

insidebitcoins


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin