Bitcoin karşıtı P. Schiff, J. Dorsey'in hiperenflasyon tahminine tepki gösterdi
Bitcoin karşıtı P. Schiff, J. Dorsey'in hiperenflasyon tahminine tepki gösterdi

Bitcoin karşıtı P. Schiff, J. Dorsey’in hiperenflasyon tahminine tepki gösterdi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Amerikalı yatırımcı ve Bitcoin karşıtı olarak bilinen Peter Schiff, Twitter CEO’su Jack Dorsey’in ABD’deki hiperenflasyonla ilgili açıklamasına tepki gösterdi. Jack Dorsey ABD enflasyonunun gelişiyle ilgili tweetler yayınlamıştı.

Twitter CEO’suna göre, hiperenflasyon yakında gerçekleşecek ve “her şeyi değiştirecek”. Yaklaşan hiperenflasyonun ABD’de başlayacağını ve ardından dünyanın geri kalanını da olumsuz etkilemesini bekliyor.

Dorsey tweet’te ABD’deki mevcut ekonomik durum hakkında görüşlerini paylaştı. Pandemi sebebiyle ABD sağlık krizinden en az zararı görmek amacıyla devamlı para bastı. Dorsey’in piyasayı değiştiren hiperenflasyonla ilgili tweet’i topluluk tarafından ilgi çekti. Ayrıca olası enflasyonun “olumlu” olduğunu düşünmediğini de sözlerine ekledi.

Dorsey’e yanıt veren Peter Schiff, hiperenflasyon olursa Bitcoin’in çözüm olamayacağını söyledi. Bitcoin karşıtına göre yalnızca gerçek varlıklar enflasyona karşı ayakta kalabilir. Bitcoin yerine altını gerçek varlık olarak nitelendiren altın yarımcısı şunları söyledi:

Bitcoin’den enflasyona karşı herhangi bir korunma beklemeyi. Kendinizi enflasyondan korumak için gerçek varlıklara ihtiyacınız var. Altın hak kazanır ancak Bitcoin değil.

Başka bir Twitter kullanıcısı, Bitcoin’in daha gerçek hale geldiğini söyleyerek yanıt verdi. Yorumcu, Bitcoin’in piyasa değerlemesinde İsviçre Frangı’nı geçtiğinden bahsetti ve yakında Brezilya realinin de önüne geçeceğini yazdı.

Schiff, Bitcoin’in hiperenflasyona bir çözüm olmadığını ileri sürerek şunları söyledi:

Bitcoin, inandırıcı bir varlıktır. Bazen çocukların hayali arkadaşları olur. Yetişkinler dışında aynı konsept.””

MicroStrategy, BTC yatırımlarına devam ediyor

Bilinen bir Bitcoin destekçisi olan MicroStrategy CEO’su Michael Saylor da Dorsey’e yanıt verenler arasındaydı. Schiff’in aksine Saylor, Bitcoin’in bir sorun olan enflasyona çözüm olduğunu söyledi. MicroStrategy 15 Ekim tarihinde yapılan açıklamaya göre, yaklaşık 114.042 Bitcoin’e sahip. Şirket Ağusto 2020 tarihinde Bitcoin alımına başladı. MicroStrategy, ilk satın alımında toplam 250 milyon dolar fiyatla 21.454 BTC satın almıştı.

Geçen ay Saylor, şirketin yaklaşık 242.9 milyon dolar nakit karşılığında 5.050 adet daha Bitcoin satın aldığını duyurdu. Özellikle, firmanın üçüncü çeyrekte yaptığı tek Bitcoin alımı bu değildi. 2021 yılının 3. çeyreğinde MicroStrategy, yaklaşık 419.9 milyon dolar karşılığında toplam 8.957 BTC satın aldı. BTC’de yükselişini sürdüren şirketin, Bitcoin yatırımlarını satmaya niyeti yok.

crypto-news-flash


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin