Bybit CEO'sundan sarsıcı kripto para borsası açıklaması
Bybit CEO'sundan sarsıcı kripto para borsası açıklaması

Bybit CEO’sundan kripto para borsası ve Bitcoin güvenliği açıklaması

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Hackerların KuCoin’i hacklemesiyle kripto borsası güvenliği bir kez daha haberlerde yer aldı. Ancak Bybit CEO’su Ben Zhou’ya göre, borsalar tasarım gereği savunmasız olduğundan bu durum insanları şaşırtmamalı.

Aynı güvenlik sorunları

Zhou borsaların tek bir başarısızlık noktası olarak davrandığını söyledi. Merkezi bir web uygulaması olarak, borsalar diğer tüm web siteleriyle aynı güvenlik sorunlarına açıktır.

Yatırımcılar ve traderlar fonları korumak için giderek daha fazla borsaya girdikçe güvenlik daha da önemli hale geliyor.

Zhou, kripto para borsası sunucularının ve depolama ağlarının büyük çoğunluğunun dijital para birimlerini sıcak cüzdanlarda tuttuğunu söyledi. Sıcak cüzdanlar düzgün bir şekilde korunmuyorsa, bu onları hırsızlığa kadar açar. Zhou, sıcak cüzdanların internete bağlı olması nedeniyle soğuk cüzdan sisteminin daha güvenli olduğunu ve onları korsanlığa karşı daha savunmasız hale getirdiğini düşünüyor. Öte yandan soğuk cüzdanlar çevrimiçi olarak bağlı değildir. Tek dezavantajı, bir borsadan hemen büyük miktarda para çekememek şeklinde.

Zhou’ya göre, özellikle çevrimiçi çalışıyorsa, güvenliğe yatırım yapmak bir borsa platformunun gündemindeki en yüksek önceliklerden biri olmalıdır. Olası bilgisayar korsanlığı tehditleriyle mücadele etmek için, borsaların ayrıca savunmasız alanları daha iyi ele alması ve sızma testi için birden fazla güvenlik katmanı uygulaması gerekir.

Bilgiler Korunmalı

Herhangi bir güvenlik sistemi, tüm etkileşim noktalarında bilgileri korumalıdır. Bu, kullanıcı verilerinin hesap kaydı, oturum açma, ticaret ve platform ile herhangi bir bilgi alışverişinden korunması anlamına gelir.

Zhou ayrıca, kripto para borsalarının saygın güvenlik firmalarıyla birlikte çalışarak güvenlik denetimleri gerçekleştirmesini, sıkı yönetim süreçleri uygulamasını ve sıfır güven mimarisine yatırım yapmasını tavsiye ediyor. Sıfır güven mimarisi, hem dahili hem de harici olarak olası veri ihlallerini önlemek için bir hizmete erişen herkes için doğrulama gerektirir.

Borsaların kullanabileceği üçüncü taraf satıcılardan birkaç ısmarlama güvenlik çözümü olduğunu, ancak bunların şirket içinde de geliştirilebileceğini belirten Zhou, Bybit’in kendi güvenlik protokollerini ve çözümlerini geliştirmek ve iyileştirmek için önemli miktarda kaynak yatırdığını vurguladı.

cointelegraph


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin