Tanınmış trader, 2021’de uçuşa geçmesi beklenen 8 kripto parayı açıkladı
Tanınmış trader, 2021’de uçuşa geçmesi beklenen 8 kripto parayı açıkladı

Çin devlet medyası kripto para yayını yaptı, fiyatlar yükseldi!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Birkaç Çinli medya kuruluşu, kripto para birimlerinin 2020’de en iyi performans gösteren varlıklar olduğuna dair bir hikaye yayımladı. Bugünkü fiyat artışının arkasındaki sebebin bu olabileceği iddia ediliyor.

Çin devlet medyası kripto para birimlerine yer verdi

Çin Bitcoin ve diğer kripto para birimlerini halen yasa dışı olarak sınıflandırsa da, devlete ait birkaç medya kuruluşu, bunların yılın başından bu yana en iyi performans gösteren varlıklar olarak tanımlandığı raporlar yayımladı.

Xinhua Haber Ajansı adı altında yayın yapan bir devlet medyası, dün “kripto para birimleri şu ana kadar 2020’nin en büyük varlığı olarak altını yeniyor” başlıklı bir Bloomberg raporuna atıfta bulunarak rapor yayımladı. Bloomberg’in anlatımını özetlemenin yanı sıra Xinhua, kripto para birimlerinin “merkezi olmayan finansal araçlar” olduğunu ve “bu yıl en iyi performans gösteren varlık sınıfı” haline geldiklerini ekledi.

Bugün, ülkedeki en popüler yayın hizmetleri arasında yer alan China Central Television’da (CCTV) bir başka dijital varlık yayını yaptı. Üç dakikalık bir video klipte CCTV, kripto para birimlerinden bahsetti ve yılbaşından bugüne performanslarını vurguladı. Daha spesifik olarak, klip bu yılki %70 fiyat artışına odaklandı.

Changpeng Zhano: “Oldukça büyük bir gelişme.”

Popüler kripto para yorumcusu Dovey Wan’a göre, bu “ilginç propaganda” tüm “caddelerde, gazetelerde, çevrim içi medyada ve televizyonda” yer alan diğer yayın organları arasında yayıldı. Reklamı yapılan anlatı aynıydı: Dijital varlıklar diğer tüm yatırım araçlarından daha iyi performans gösteriyordu.

Binance CEO’su Changpeng Zhao, insanların bu kapsamın arkasındaki önemi anlamayabileceğini ancak “oldukça büyük bir gelişme olduğunu” söyledi.

Hareketin arkasında CBDC propagandası mı var?

Ancak Wan, ikna edici bir soruyu gündeme getirdi: Bu hareketin arkasındaki gerçek niyet ne?

Sonuçta, kripto para birimleri dünyanın en kalabalık ülkesinde resmi kullanım için yasaklanmış durumda. Bu hareketin test aşamasındaki Çin merkez bankası dijital para birimiyle bir ilgisi olabileceği düşünülüyor.

Bu yazı ilk olarak Cryptopotato’da yayımlanmıştır.


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin