Bu ülkede bankalar kendi kripto paralarını çıkarabilecek! LCX borsası lisanslandı
Bu ülkede bankalar kendi kripto paralarını çıkarabilecek! LCX borsası lisanslandı

Bu ülkede bankalar kendi kripto paralarını çıkarabilecek! LCX borsası lisanslandı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto borsası LCX, Lihtenştayn’da 11 kripto para lisansından sekizini almayı başardı. Şirket menkul kıymet tokeni hizmetlerini genişletirken bölgede faaliyetlerine devam etmesi artık yasal temellere dayanıyor.

Kripto para borsası LCX önemli lisansları almayı başardı

LCX CEO’su Monty Metzger, lisansların LCX’i düzenlenmiş bir kripto borsası, dijital varlık saklama sağlayıcısı, fiyat oracle sağlayıcısı, dijital varlık uygunluğu sağlayıcısı, akıllı sözleşme yaratıcısı ve token sunan platformu haline getirdiğini söyledi.

Borsa, halihazırda Avrupa ve İsviçre’de perakende kripto hizmetleriyle ve ABD’deki menkul kıymet token hizmetleriyle çalışıyordu. Ancak şimdi bu hizmetler genişletilerek firmanın müşterileri için menkul kıymet tokenleri oluşturmasına izin veriyor.

Metzger, yaptığı açıklamada şunları söyledi:

Bankalardan biri dünya çapında menkul kıymet tokeni müşterilerine sahip olmak istiyorsa ve Lihtenştayn’dan geçmek istiyorsa, düzenlenmiş token üreticilerinden biriyle çalışmak zorundalar. Bölgedeki token oluşturucuyuz.

CBDC oluşturma fikrini de araştırdılar

Bankaların yalnızca Bitcoin’i değil, kendi dijital varlıklarını keşfettikleri bir çağda, LCX, diğer kurumların kendi dijital varlıklarını başlatmalarına yardımcı olabilecek bir perakende borsası olarak konumlanıyor. Geçen yıl, birkaç merkez bankası ABD, Çin ve Güney Kore de dahil olmak üzere merkez bankası dijital para birimleri (CBDC’ler) oluşturma fikrini araştırdı.

LCX, Lihtenştayn kripto düzenleme çerçevesini geliştirmeden önce çalıştığı için, kısa bir süre için lisans gereksinimlerinden muaf tutan bir madde uyarınca faaliyet gösterdi.

coindesk


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin