Avrupa Merkez Bankası, “dijital euro” markasını tescilliyor
Avrupa Merkez Bankası, “dijital euro” markasını tescilliyor

Avrupa Merkez Bankası başkanı’ndan şaşırtan dijital para birimi açıklaması

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Avrupa Merkez Bankası başkanı Christine Lagarde Perşembe günü yaptığı açıklamada, Eurosystem’in euro bölgesi bazlı bir dijital para birimi ile ilerleyip ilerlemeyeceğinin yakında kamuoyuna açıklanacağını söyledi.

Bloomberg tarafından bildirilen sözleri, Lagarde’nin ECB’nin böyle bir girişim üzerinde çalıştığını ilk belirtmesinden aylar sonra geldi.

Henüz karara varılmadı

Lagarde Perşembe günü yaptığı açıklamada, “Eurosystem şimdiye kadar dijital bir euro uygulamaya koyup koymama konusunda bir karar vermedi. Ancak, dünyadaki diğer birçok merkez bankası gibi, bunu yapmanın faydalarını, risklerini ve operasyonel zorluklarını araştırıyoruz.Eurosystem görev gücünün bulgularının önümüzdeki haftalarda kamuoyuna sunulması ve ardından halka açık bir istişare başlatılması bekleniyor” diyor.

Dijital para birimi gelişmeleri takip ediliyor

Lagarde’nin de belirttiği gibi, ECB dahil birçok merkez bankası dijital para birimi girişimlerini takip ediyor. Sözlerinde, ECB’nin böyle bir projede ilerleme kaydetmesi halinde, bunun kısmen avro bölgesi sakinlerine ödemelere erişim sağlama önceliğine sahip olacağını belirtti.

“Vatandaşlarımızın seçim hakkına sahip olmasını ve başkalarının tek taraflı eylemleri nedeniyle ödemeler ekosisteminden dışlanmamasını sağlama sorumluluğumuz var.”

Theblockcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin