featured

BottlePay’ın ardından iki kripto para borsası daha faliyetlerini durdurdu

service service
Share

Share This Post

or copy the link

BottlePay’in geçen hafta faliyetlerini durdurmasının ardından, Avrupa Birliği’nde yürürlüğe girecek olan Kara Para Aklamayı Önleme (AML) kuralları nedeniyle Avrupada iki kripto para birimi şirketi kapandı.

Çevrimiçi kripto oyun platformu ChopCoin ve madencilik havuzu Simplecoin, web sitelerinde yer alan bir bildirim ile bir ay içinde kapandıklarını açıkladı. Her iki firma da kapanma sebebini AB bölgesinde yürürlüğe girecek olan AML yönergeleri olarak gösterdi. Kara para aklamayı önleme kurallarının yanı sıra, Müşterini Tanı (KYC) önlemlerinin de faaliyetlerini sonlandırma konusunda etkili olduğunu vurguladılar.

Sıkılaşan raporlama gereksinimleri

Simplecoin, AB’de geçerli olam AML ve KYC gereksinimlerinin fazlasıyla geniş kapsamlı olduğundan yakındı. Cointelegraph’ın yakın tarihli bir analizde açıkladığı gibi, yeni düzenlemeler 9 Temmuz’da yürürlüğe girdi.Üye devletlerin ise 10 Ocak 2020’ye kadar düzenlemeyi kabul etmeleri gerekiyor. Simplecoin şu açıklamaları yaptı:

“Yasalar yürürlüğe girdiğinde, kara para aklama karşıtı yönergeler doğrultusunda sizi, yani kullanıcıları kendilerini tanıtmak zorunda bırakacağız. […] Madencilik herkese açık olmalı ve kullanıcılarımızın gizliliğini tehlikeye atmayı reddediyoruz. Bunun madencilik havuzları ve bir bütün olarak kripto para ekosistemi üzerindeki etkisinin ne olacağı ortada.”

ChopCoin duyurusu da benzer şekilde:

    “Eylül 2015’te faaliyete başladığımızdan beri yaklaşık 30 Bitcoin dağıttık ve merkezi olmayan dünyayı binlerce yeni kullanıcıya tanıttık. Maalesef düzenleyici kurumların kaygıları ile kullanıcılarımıza KYC kurallarını uygulamayı zorunlu koşmaları faaliyeti durdurmamıza neden oldu.”

Kapanma sürecine giren Simplecoin, kullanıcılarına 20 Aralık’a kadar paralarını geri çekmelerini ve kullanıcıların kayıtlı bilgilerini 1 Ocak tarihine kadar silinmelerini talep ettti. ChopCoin ise, kullanıcılarından paralarını 19 Aralık’a kadar çekmelerini istiyor ve tüm kullanıcı verilerini de 31 Aralık tarihinde sileceğini belirtiyor.

Simplecoin ve ChopCoin kurucu ortağı Christian Grieger, sektörün haber sitesi The Block’a madencilik havuzunda 42.000, oyun platformunda ise 305.000 kullanıcısı olduğunu söyledi.

AB düzenlemeleri, genellikle küçük ölçekli kripto para işletmeleri üzerinde etki oluşturdu. Bu ayın başlarında, merkeziyetçi olmayan kripto para borsası CryptoBridge web sitesinde bir mesajla kapandığını açıkladı.

Şirket, kapanma gerekçesi olarak piyasa koşullarını ve giderek artan düzenlemeler nedeniyle fon bulamamasını gösterdi.

Cointelegraph


Buraya tıklayarak Binance borsasında yüzde 15 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açabilirsiniz!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin