Bomba iddia: Coinbase, Btcturk'ü satın alıyor! Milyarlarca dolarlık anlaşma!
Bomba iddia: Coinbase, Btcturk'ü satın alıyor! Milyarlarca dolarlık anlaşma!

Bomba iddia: Coinbase, Btcturk’ü satın alıyor! Milyarlarca dolarlık anlaşma!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bugün kripto para sektörüne bomba gibi bir iddia düştü. Dünyanın en büyük kripto para borsalarından Coinbase’in, Türkiye’nin önde gelen kripto firmalarından Btcturk’ü satın alacağı iddia edildi.

3,2 milyar dolarlık anlaşma

2013’te kurulan ve kısa sürede 500 binden fazla kullanıcıya hizmet vermeye başlayan Btcturk, günümüzde 4,5 milyon kullanıcısı ve 850 çalışanıyla ülkenin en geniş kullanıcı kitlesine sahip kripto platformlarının başında geliyor. 8 senelik geçmişinde Türkiye’nin kripto para manzarasına büyük katkı veren firmanın 3,2 milyar dolar karşılığında Coinbase’e satılmak üzere olduğu iddia ediliyor.

Alım tutarının pazarlık aşamasında 5 milyar dolara kadar çıktığı belirtilirken sonrasında Bitcoin ve Türk lirası kurlarında yaşanan dalgalanma sonrasında 3,2 milyar dolara kadar düştüğü belirtiliyor.

Konuyla ilgili henüz bir resmi açıklama gelmediğini ve iddia aşamasında olduğunu hatırlatalım.

Trilyon liralık hacme ulaştılar

2021’de Btcturk’ün 1,7 trilyon TL (116 milyar dolar) hacme ulaştığı ifade ediliyor. Platformun genel müdür yardımcısı Kerem Tibuk şirketin %68’lik kısmını elinde bulundururken yönetim kurulu başkanı Özgür Güneri, %28’lik hisseye sahip.

Firmanın geri kalanı ise CEO pozisyonunda bulunan Ozan Yurtseven tarafından tutuluyor.


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin