Blockchain şirketlerine giden fonlar geçen yıla göre yüzde 79 arttı
Blockchain şirketlerine giden fonlar geçen yıla göre yüzde 79 arttı

Blockchain şirketlerine giden fonlar geçen yıla göre yüzde 79 arttı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Blockchain tabanlı şirketlere giden fonlarda bu yıl olağanüstü bir artış görüldü. 2017’deki parabolik piyasa büyümesinden beri ilk kez bu kadar büyüyen endüstri, geçen yıla göre %79’luk artış yaşadı.

Blockchain endüstrisi büyüyor

Kripto para birimlerinin arkasındaki temel teknoloji, blok zinciri (ve dağıtık defter), çeşitli nedenlerle bazı şirketler için daha çekici hale geliyor. Teknoloji devi IBM geçtiğimiz günlerde Tayland Bankası ile ortaklık kurduğunu ve blok zincirinde ilk devlet tasarruf bonosunu çıkardığını bildirmişti.

Son bulgular, Blockchain tabanlı şirketler için finansmanın bu yıl %79 arttığını ve bunun birçok nedeni olduğunu gösteriyor.

Blockchain teknolojisi, birçok şirketin yararlanmaya çalıştığı birkaç ayağı beraberinde getiriyor.

Merkezsiz, güvenli ve şeffaf bir sistem

Öncelikle merkezsiz bir sistem olması herkesin dikkatini çekiyor. Bu özellik yönetişimin tek bir şirket veya varlık yerine kullanıcılarda yoğunlaştığı uygulamaların oluşturulmasına izin veriyor.

Bu ayrıca Blockchain tabanlı çözümlerin bir başka büyük yararı olan güvenlik ile de doğrudan bağlantılı. Dağıtık defterler, bilgilerin güvenliğini sağlamak ve kriptografik hashing işlevlerini kullanmak için büyük ölçüde kriptografiye güveniyor.

Hash, bir algoritmanın belirli miktarda bilgi aldığı ve tahmin edilebilir ve sabit bir boyuta sahip bir çıktı döndürdüğü bir süreç. Söz konusu süreç Blockchain teknolojisinin güvenliğinde ciddi bir rol oynuyor.

Dikkate alınması gereken bir diğer önemli husus ise şeffaflık. Elbette bu, herkesin ağa katılabileceği ve ağda depolanan bilgilere göz atabileceği halka açık blok zincirleri için geçerli. Örneğin Bitcoin ağı için bu geçerli.

Endüstriye adım atan şirket sayısı da artıyor

Nispeten gelişmekte olan her endüstride olduğu gibi, yeni yeni başlayan birçok şirket var. Veriler, şu anda en popüler startup ​​toplayıcılarından biri olan Angel List’te kayıtlı 3.000’den fazla Blockchain girişimi olduğunu gösteriyor.

Ayrıca dünya çapında çok sayıda çalışanı ve konumu olan, tam teşekküllü şirketlere dönüşen birçok olgun şirket olduğunu da belirtmek gerekir.

Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance bunun en iyi örneği. Şirket, 2017 yılında faaliyetlerine başladı ve kendisini kripto para ticareti için en güvenilir yerlerden biri olarak zaten benimsetti. Coinbase ve Gemini de diğer başarılı örnekler olarak karşımıza çıkıyor.

Bu yazı ilk olarak Cryptopotato’da yayımlanmıştır.


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin