Bithumb Yönetim Kurulu Başkanı, dolandırıcılık iddiasıyla soruşturma altında!
Bithumb Yönetim Kurulu Başkanı, dolandırıcılık iddiasıyla soruşturma altında!

Bithumb Yönetim Kurulu Başkanı, dolandırıcılık iddiasıyla soruşturma altında!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bithumb Yönetim Kurulu Başkanı Lee Jung Hoon’un Seul Büyükşehir Polis Teşkilatı tarafından dolandırıcılık iddiasıyla çağırıldığı öğrenildi.

Bithumb tokenlerini önceden satmak ve listelemekle suçlanıyor

Güney Kore’nin devlet haber ajansı Yonhap tarafından bugün yapılan açıklamada 44 yaşındaki Lee’nin polis tarafından soruşturma altında olduğu ifade edildi. Lee, yatırımcılara yaklaşık 30 milyar won (25 milyon dolar) değerinde Bithumb’ın yerel tokeni BXA’yı önceden sattığı ve ardından tokeni listelemeyerek yatırımcıların zararına yol açtığı iddiasıyla suçlanıyor.

Bithumb, bir zamanlar Singapur merkezli BK Group tarafından satın alının ardınan BXA tokenleri çıkarmıştı. Ancak bu anlaşma gerçekleşmedi. Lee ayrıca yurt dışında mülkten kaçmakla da suçlanıyor.

BK Grubu Başkanı da suçlanıyor

57 yaşındaki BK Grubu Başkanı Kim Byung-Gun da dolandırıcılık iddiasıyla suçlanıyor ancak bildirildiğine göre polis soruşturması altında değil.

Söz konusu çağrı, geçen haftalarda Bithumb’a yapılan iki polis baskınının sonrasında geldi. Çarşamba günü, Seul Merkez Bölge Mahkemesinin de Kim’in Bithumb’daki hisselerine el koyduğu söyleniyor.

Bu arada Dash “merkezsiz bulut kripto parasına” dönüşüyor. Bunun anlamını merak ediyorsanız buradaki yazımızı okuyabilirsiniz.

theblockcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin