Bitcoin balina sayısı tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı!
Bitcoin balina sayısı tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı!

Balina davranışları “kritik” sinyaller veriyor! Bitcoin için sırada ne var?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Son günlerde Bitcoin fiyat hareketi son derece karışık bir seyir izliyor. Kripto para birimi yavaş yavaş yükseliyor olsa da 11.000 dolarlık bölgenin aşılmasını engelleyen bazı ağır dirençler söz konusu.

Buradaki satış baskısının yoğunluğu, boğaların daha önce göründükleri kadar güçlü olmayabileceğini gösteriyor. Bu da dijital varlığın daha fazla olumsuzluk görmenin sınırında olabileceğini gözler önüne seriyor.

Bitcoin balinaları son yükselişte çok az satış yaptı

Bu kısa vadeli zayıflık belirtilerine rağmen, Bitcoin için boğa yönlü bir kırılmanın mümkün olduğunu bir faktör ortaya çıktı. Söz konusu eğilim özellikle balinaların cüzdan hareketlerinin incelenmesiyle gündeme geldi. Bitcoin balinalarının son yaşanan yükselişte neredeyse hiç satış yapmadığı ortaya çıktı. Bu durum, yukarı yönlü bir kırılmanın yakın olabileceğine dair güçlü bir işaret olarak yorumlanıyor.

Büyük satıcılar piyasayı hareket ettirebildikleri için varlıklarını ellerinde tutmaları, satmaya başlamadan önce daha yüksek fiyatları beklediklerini gösteriyor. Ayrıca şu anda BTC üzerinde temel direnç seviyelerinin altında konsolide edildiğinde görülenden daha az satış baskısı olduğundan, piyasaya bir destek de sağlanabilir.

Bitcoin, şu anki 10.950 dolarda marjinal olarak işlem görüyor. Boğalar, 11.000 ile 11.300 dolar arasında var olan ağır satış baskısını kırmayı başaramadı. Bunu yapmaya yönelik her girişim satış baskısıyla karşılaştı ve mevcut fiyat seviyesine geri dönüldü.

Borsalara daha az balina gidiyor: Fiyatın yükseleceğini düşünüyorlar

Bu konsolidasyon, boğalar daha fazla güç kazanmaya çalışırken ortaya çıkıyor olabilir. Ancak şimdiye kadar karşılaştığı çok sayıda ret, kısa vadeli görünümü için pek de iyiye işaret değil.

Analitik firması CryptoQuant’ın verileri, Bitcoin’in 11.000 dolardan gördüğü birden fazla redde rağmen balinaların kriptolarını ellerinde tuttuğunu gösteriyor.

Firmanın CEO’su, yakın tarihli bir tweet’te bundan bahsetti ve balina oranının şu anda yıllık en düşük seviyeye ulaştığını ifade ederek düşük balina satış oranlarının BTC’ye destek sağladığını açıkladı.

Balina oranı yılın en düşük seviyesine ulaştı. Borsalara ne kadar az balina hareket ederse daha az damping anlamına gelir ve daha yüksek BTC fiyatı görebileceğimiz anlamına gelir.

Bu eğilimin devam ettiğini varsayarsak Bitcoin’in daha az makro satış baskısıyla karşı karşıya kalacağı da anlaşılabilir.

Bu arada DeFi endüstrisinin Bitcoin ve Ethereum için anlamını merak ediyorsanız buradaki yazımız size göre.

newsbtc


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin