Bitfinex HSBC ortaklığı sonrasında mevduat işlemlerini askıya aldı
Bitfinex HSBC ortaklığı sonrasında mevduat işlemlerini askıya aldı

Bitfinex Tether çözümü için HSBC ile bankacılık yapıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto para birimi endüstrisi daha geniş bir kabul görmeden önce çok daha fazla çalışması gerekiyor. Ancak işler değişiyor ve geleneksel finansal kurumlar da bu sürekli gelişen alanın sunduğu olanakları ölçmek için piyasayı test ediyorlar. Geleneksel finansal kurumlar ve bankalar artık kripto alanındaki oyuncularla ortaklık kurmaya başladı. Böyle bir hareketi vurgulayan The Block’ın baş analisti Larry Cermark, Cumartesi günü yaptığı açıklamada, Hong Kong merkezli kripto para borsası olan Bitfinex’in artık Global Trading Solutions’ın özel bir hesabıyla HSBC ile bankacılık yaptığını söyledi.

Bitfinex HSBC ortaklığı sonrasında mevduat işlemlerini askıya aldı

Ayrıca, tüm EUR, JPY ve GBP mevduatlarının şu anda duraklatıldığını ancak Bitfinex’in “durumu bir hafta içinde normale döndürmesini beklediğini” bildirdi. Bu son tweet bunların, Bitfinex ve Tether nedeniyle çöküşün eşiğinde olan Noble Bank’ın müşterileri olduğu gerçeğinin ışığında daha da önem kazanıyor. Bu durum iki kripto firmasının Porto Riko firmasıyla ilişkilerini ciddi şekilde artırmasına neden oldu.

Bu gerçeğe dayanarak, kripto para borsasının, ortaklık için başka bir bankacılık kurumu aradığını ve dolayısıyla dünyanın en büyük yedinci bankası olan HSBC ile aradığının fazlasını bulduğunu güvenle söyleyebiliriz.

Bitfinex ve Tether Noble International’ın sonu oluyor

Bu son gelişmeyle ilgili daha ayrıntılı bilgi veren The Block, daha sonra eksiksiz bir rapor yayınladı. Rapor şu şekilde devam ediyor:

Özel hesabın doğası gereği, HSBC’nin Bitfinex firması ile bankacılık yapıp yapmayacağı net değil. Merkezi Hong Kong’da bulunan ve İngiliz Virgin Adaları’na kayıtlı olan Bitfinex, uzun ve sarsıcı bir bankacılık geçmişine sahip. Nisan 2017’de Wells Fargo ve Bitfinex arasında ki bankacılık ilişkisi sona erdi. Bitfinex ve Tether daha sonra bankacılık işlerini geçtiğimiz yaz sonunda dengeler bozulmaya başlamadan bir yıl önce Noble International’a taşıdılar.

Hala, HSBC’nin böyle bir işlemin gerçekleşip gerçekleşmediğinin farkında olup olmadığına dair spekülasyonlar bulunuyor. Ve banka böyle bir özel hesabı destekliyor.

Bcfocus

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin