Ukrayna kripto para transferlerini izlemeye başlıyor!
Ukrayna kripto para transferlerini izlemeye başlıyor!

Ukraynalı politikacı, kripto şirketleri için 10 yıllık bir vergi tatili öneriyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Ukraynalı politikacı Yuriy Derevyanko, herhangi bir kazanç için %5,18’lik bir vergi oranı uygulanmasını ön gören bir yasa tasarısını meclise taşıdı. Bununla birlikte ukraynalı politikacı, kripto alanındaki herhangi bir işletme için on yıllık vergi tatilini getirilmesini öneriyor.

Ayrıca, Derevyanko, yurt dışından gelen madencilik ekipmanında %0 katma değer vergisi olması gerektiğini belirtti.

Ukraynalı politikacı, kripto alanında sil baştan bir düzenleme öneriyor

Yasa koyucuların, kripto para birimlerinden elde ettikleri kazançlardan vergi alması doğru bir adım. Ancak Ukrayna zengin bir ülke değil ve işverenler bu vergilendirmeyi zorunlu olarak yapmazsa insanlar genellikle vergi ödemiyor. Aslında, maaşlar o kadar düşük ki işverenler bazen çalışanlarının vergilerini kalmaları için bir teşvik olarak ödüyorlar.

Böylece taslak 9083’in çok etkili olması olası değil. Bununla birlikte, 9083-1 sayılı yeni taslak, muhtemelen bir önceki yasanın “yapamadığını” yapmaya çalışacak.

9083 sayılı eski taslağın mecliste onaylanması, Ukraynalıların kripto ile ilgili operasyonlarını gizleyeceği anlamına geliyor. Bu durumda ülkede yeni işler açılmayacak ve sektörle ilgilenenler ayrılmaya zorlanacak. Buna ek olarak, polisin kendi amaçları için ekipmana el koymaktan hoşlandığı düşünüldüğünde kripto girişimleri, yer altına gidecek ya da istikrarsız piyasada kalmak için aşırı ücret ödemek zorunda kalacak.

Ancak Derevyanko’nun önerdiği yeni yasa meclisten geçtiği takdirde, ülkedeki kripto şirketlerinin ülkede yasal olarak faaliyet göstermesine izin verilecek, bu da yerel sakinler için iş olanakları ve fırsatlar yaratacak.

Karar ne olursa olsun, seçilecek yasa, Ukrayna’daki kripto endüstrisinin geleceği için yepyeni bir sahne oluşturacak.

chepicap

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin