Bitfinex el konulan fonlara bağlı dolandırıcılık iddialarını reddetti
Bitfinex el konulan fonlara bağlı dolandırıcılık iddialarını reddetti

Bitfinex el konulan fonlara bağlı dolandırıcılık iddialarını reddetti

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitfinex el konulan fonlara bağlı dolandırıcılık iddialarını reddetti. 7 Nisan’da Polonyalı savcılar, Skierniewice’deki  Cooperative Bankası’nda kripto para borsası Bitfinex’e bağlı olduğu bildirilen bir hesaptaki 400 milyon Euro tutarındaki paraya el koydu. Soruşturmayı 6 Nisan’da bildiren bir yerel haber bülteni, konunun Kolombiya uyuşturucu karteli operasyonlarına bağlı olduğu iddia ediliyor.

Raporlarda bu fonların narkotik kaçakçılık şebekeleri tarafından kullanıldığı belirtiliyor

Raporlarda bu fonların narkotik kaçakçılık şebekeleri tarafından kullanıldığı belirtiliyor. 2017 yılının sonlarında, çevrimiçi yayınlanan belgelerin, Bitfinex’in müşterilerini Skierniewice’deki Cooperative Bankası’nda bir hesaba yönlendirdiğini gösteriyor. El konulan fonların, Kongo Demokratik Cumhuriyeti’nin büyükelçiliğinin inşası sırasında Belçika Dışişleri Bakanlığı’ndan 400.000 Euro’luk dolandırıcılığa karşılık geldiği söyleniyor.

“Bitfinex ne olursa olsun bu durumdan etkilenmez.”

Bitfinex’deki bir yönetici ilk kez 8 Nisan’da söz konusu iddialar hakkında şu açıklamayı yaptı:

Bu iddialar doğru değil ve Bitfinex ne olursa olsun bu durumdan etkilenmez. Bugün bu konu hakkında resmi bir açıklama yayınlayacağız.

Bitfinex el konulan fonlara bağlı dolandırıcılık iddialarının asılsız olduğunu belirtiyor

Yazı tarihi itibariyle  Bitfinex tarafından herhangi bir resmi açıklama yapılmadı. Bu arada Bitfinex, iddiaların farkında olduğunu ve kesinlikle bu asılsız iddiaları reddettiğini doğrulamak için bireysel haber kuruluşlarına şu açıklamayı yaptı:

Bitfinex, geçtiğimiz birkaç saat içinde Polonyalı medya tarafından bildirilen mevcut iddiaların farkında olduğunu doğrulayabilir. Bitfinex, bu iddiaların doğru olmadığını ve Bitfinex müşterilerinin ve operasyonlarının yanlış söylentilerden etkilenmediğine inanıyor. Lider kripto para borsası Bitfinex, bu kapasitede dünya çapında yetkililer ve düzenleyiciler ile sıkı bir uyum içinde kalmak için yorulmadan çalışıyor.

Bitfinex ve Tether, ABD düzenleyicilerinden mahkeme celbi aldı

Bitfinex ve Tether’i çevreleyen tartışmalar, her ikisinin de açıklanmayan nedenlerden dolayı Aralık ayında ABD düzenleyicilerinden mahkeme celbi almasına neden oldu. 2017 yılında Wells Fargo&Co’nun Bitfinex ve Tether için muhabir banka olarak çalışmaya devam etmeyi reddettiği iddia  ediliyor. Bitfinex daha sonra bu konuda bir dava açtı.

En güncel haberleri Telegram kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Cointelegraph

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin