Güney Koreli mali düzenleyiciler, üç yerli bankayı denetleyecek
Güney Koreli mali düzenleyiciler, üç yerli bankayı denetleyecek

Güney Koreli mali düzenleyiciler, üç yerli bankayı denetleyecek

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Güney Koreli mali düzenleyiciler, üç yerli bankayı denetleyecek. Güney Koreli mali düzenleyiciler üç yerli bankayı, kripto para birimi borsalarının hesapları için yeni uygulamaya konulan kara para aklama kurallarına uyum konusunda denetleyecek.

Güney Koreli mali düzenleyiciler, NongHyup, KB Kookmin ve KEB Hana bankalarını denetleyecek

Pazartesi günü yapılan açıklamaya göre, Finansal Hizmetler Komisyonu (FSC) ve Finansal İstihbarat Birimi (FIU) NongHyup, KB Kookmin ve KEB Hana bankaları üzerinde 19-25 Nisan tarihleri ​​arasında yerinde denetimler yapacak.

Denetim, kripto paralar yoluyla yasa dışı sermaye çıkışını önlemek amacıyla yapılıyor

Bu yılın başlarında FSC  bankaların, kripto para borsaları müşterilerine para aklama ve kripto paralar yoluyla yasa dışı sermaye çıkışını önlemek amacıyla sanal ve anonim hesaplar sunmasını yasakladı. O zamandan beri en az altı banka “NongHyup, KookMin, Shinhan, KEB Hana, IBK ve JB” yeni prosedürlerin uygulamalarını geliştiriyor. Bu bankalardan üçü bu ayın sonunda mevzuata uyum konusunda denetlenecek.

NongHyup Bank’da, Coinone ve Bithumb’un hesapları incelenecek

Özellikle, gözden geçirilmekte olan kurumlar arasında NongHyup Bank bulunmakta. Bu bankada, Güney Kore’deki iki büyük kripto para borsası olan Coinone ve Bithumb’un hesaplarının gerçek isimle kaydedilip kaydedilmediği kontrol edilecek.

Teftişin odak noktası, yeni gerçek isim doğrulama kurallarına uygunluk olacak

Teftişin odak noktası, bankaların Güney Kore’deki kripto para borsaları için yeni gerçek isim doğrulama kurallarına tam olarak uyup uymadıkları olacak. Bu borsalar tarafından tutulan hesapların sayısı ve mevduatın ilgili tutarı da dahil olmak üzere, düzenleyiciler tarafından incelenecek.

Denetime, gözlemci sıfatıyla başka bankalarda dahil olacak

İnceleme, Ocak ayında yapılan ve mali gözlemciler tarafından yürütülen bir önceki yerinde denetim incelemesini takip etmekte. Ayrıca FIU, yeni anti-kara para aklama ve gerçek isim doğrulama kurallarına uymaları için, bu denetime dahil olmayan diğer mali kurumları da incelemeyi gözlemlemek amacıyla çağırdı.

En güncel haberleri Telegram kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Coindesk

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin