featured

En doğru Bitcoin tahminini yapmak için bu endekse bakın! Korelasyon rekoru kırıldı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Veriler, S&P 500 ile Bitcoin korelasyonunun tüm zamanlar rekoru kırdığını ortaya koydu.

S&P 500 ile Bitcoin Korelasyonu yeni zirveye ulaştı

Bir CryptoQuant gönderisinde bir analistin belirttiği gibi, borsa ile BTC korelasyonu şu anda tüm zamanların en yüksek seviyesinde ve bu durum “güvenli liman” anlatısına zarar veriyor.

“S&P 500 ile Bitcoin korelasyonu”, BTC fiyatının S&P 500’deki oynaklığa ne kadar güçlü tepki verdiğini ve yanıtın yönünü ölçen bir göstergedir.

Gösterge sıfırdan büyük değerlere sahip olduğunda, borsa ile şu anda kripto fiyatı arasında pozitif bir korelasyon olduğu anlamına gelir. Buradaki “pozitif”, BTC’nin S&P 500 ile aynı yönde hareket ettiği anlamına gelir.

Öte yandan, sıfırdan küçük korelasyon değerleri, BTC’nin S&P 500’ün fiyat değişikliklerine ters yönde hareket ederek tepki verdiğini ima eder.

Göstergenin değerlerinin tam olarak sıfıra eşit olması, doğal olarak iki varlık arasında bir korelasyon olmadığı anlamına gelir. Şimdi, 2013 yılından bu yana S&P 500 ve Bitcoin korelasyonundaki eğilimi gösteren bir grafiğe birlikte bakalım:

Bitcoin S&P 500 Correlation

Yukarıdaki grafikte görebileceğiniz gibi, Bitcoin ve S&P 500 arasındaki korelasyon, BTC tarihinin büyük bölümünde düşük kalırken pozitif ve negatif arasında gidip geldi.

Bununla birlikte, 2019’un sonundan 2020’nin başından beri, iki varlık güçlü ve pozitif bir şekilde ilişkilendirildi. 2020 boyunca, metrik, COVID satışları nedeniyle düştü, ancak gösterge 2021’in 2. yarısında ve şimdiye kadar 2022’de keskin bir şekilde yükseldi.

Bitcoin ve borsa arasındaki korelasyon, bu ay tüm zamanların en yüksek seviyesi olan +0.5468’i (ATH) belirledi.

Varlıklar arasındaki bu kadar yüksek korelasyon, kripto artık bir zamanlar olduğu gibi güvenli liman olmadığı için “dijital altın” anlatısına da zarar verdi.

BTC fiyatı

Yazma sırasında, Bitcoin’in fiyatı son yedi gün içinde %12 düşüşle 39 bin dolar civarında dalgalanıyor. Geçen ay, kripto %10 değer kazandı.

Aşağıdaki grafik, son beş gün içinde BTC fiyatındaki eğilimi göstermektedir.

Birkaç gün önce, Bitcoin fiyatı 36.4 bin dolara kadar düştü. O zamandan beri, kripto paranın değeri bir miktar toparlanma göstererek bugün tekrar 39 bin dolar seviyesinin üzerine çıktı. Şu anda, bu yeni yükseliş trendinin devam edip etmeyeceği belli değil.

newsbtc


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin