400 milyar dolarlık kripto çöküşü, korku endeksinin tansiyonunu yükseltti

400 milyar dolarlık kripto çöküşü, korku endeksinin tansiyonunu yükseltti

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para HaberKripto çöküşü, piyasalarda yeniden korkuya neden oldu. Hatta bu korku aşırı korku seviyesi olarak kayıtlara geçti. Geçen aya nazaran iyimser tablo oluşsa da bu hafta “Açgözlülük ve Korku Endeksi” alarm verdi. 

Kripto piyasa hissi, meydana gelen olayların ışığında dramatik bir dönüş yaptı. Bir dizi ölçümde duyarlılığı izleyen ve verileri dört kategoriye ayıran Korku ve Açgözlülük Endeksi, yatırımcı duyarlılığının başka bir düşüşe geçtiğini gösterdi. Bu sefer, piyasayı aşırı korku bölgesine geri sokarak, piyasa satışlarının geri dönüşüne işaret ediyor.

Geçtiğimiz hafta korku endeksi genel olarak iyiye işaret ederken, bu hafta yaşanılan kripto düşüşü yeniden tansiyonu artırdı. Satışların çoğalmasıyla birlikte panik ve korku piyasayı etkisi altına aldı.

Kripto çöküşü 400 milyar doların kaybolmasına neden oldu

Kripto çöküşü 400 milyar doların kaybolmasına neden oldu

2022’nin ilk iki ayında, kripto piyasası bazı çalkantılı zamanlar gördü. Kripto piyasası, toplam piyasa değeri 2 trilyon dolardan fazlaydı. Yeni yıla girerken o zamandan beri 400 milyar doların üzerinde piyasa değerinden silinmesine neden olan büyük bir düşüş gördü. 

Kripto çöküşü, korku endeksini diplere yolladı. Çarşamba günü aşırı korku bölgesinde 25 gibi düşük bir puanla açıldı. Yeni yıl hissi çoğunlukla düşük kaldı. Geniş çapta yayılan bir ‘kripto kışı’ beklentileriyle birlikte duyarlılık düşmeye devam edebilir. 

Göstergeler, önümüzdeki haftalarda daha fazla düşüş eğilimine işaret ediyor. Bu, artan sosyal ve finansal sıkıntılarla birleştiğinde, yatırımcılar her zamankinden daha dikkatli davranıyorlar.

newsbtc


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin