Bitcoin madencileri, Rusya-Ukrayna çatışmasından etkilenir mi?

Bitcoin madencileri, Rusya-Ukrayna çatışmasından etkilenir mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Rusya ile Ukrayna arasında yaşanan gerilim tüm dünyayı etkilemiş durumda. Siyasi, ekonomik ve daha birçok nedenlerden dolayı tüm ülkeler krizi yaşıyor. Özellikle de Rusya ve Ukrayna’ya komşu olan ülkeler için sıkıntılar daha fazla. Bununla birlikte ekonomik veriler terse döndü. Oynaklık tüm piyasalarda tavan yaptı. Kripto dünyası içinde bunu söylemek mümkün. Peki çatışmanın gölgesinde Bitcoin madencileri ne yapacak? 

Kripto madenciliği endüstrisi, Rusya-Ukrayna çatışmasının yarı iletken üretimi için çok önemli olan malzemelerin tedarikini bozma tehdidiyle karşı karşıya. Bu tehditlerin ortasında kalacak olan Bitcoin madencileri üretim noktasında aksamalar yaşayabilir.

Sektör, token basımı için çok önemli olan grafik kartlarının fiyatlarını artıran iki yıla yakın ciddi bir çip sıkıntısından da hala başı dönüyor. Buna ek olarak yarı iletken maddenin temini problem olduğunda üretim çıkmaza girecek.

Bitcoin madencileri, üretim için endişeli

Danışmanlık firması Techcet bir raporda, Ukrayna’nın ABD’nin çip yapım sürecinde kullanılan lazerlerin ayrılmaz bir parçası olan yarı iletken dereceli neonunun yaklaşık % 90’ını sağladığını söylüyor. Aynı şirket bir başka raporda Rusya, bazı yarı iletken türlerinin üretiminde kullanılan nadir bir metal olan paladyum arzının %35’ini karşıladığını belirtiyor.

Herhangi bir kesintinin çip arzı üzerinde geniş bir etkisi olması muhtemeldir. Bu da işlemci fiyatlarının bir kez daha fırlamasına neden olabilir. Bu da, büyük ölçüde çip arzına bağlı olan madencilik endüstrisindeki potansiyel genişlemeyi engelleyebilir.

Bir çatışma dünyanın dengesini tamamen bozabiliyor. Bitcoin madencileri ise dolayı yoldan ya da doğrudan etkilenebilir. Reuters’in bu ayın başlarında bildirdiğine göre Beyaz Saray, Rusya’nın Ukrayna’yı işgal etmesi durumunda çip üreticilerini tedariklerini çeşitlendirmeleri konusunda uyarmıştı. Şu anda devam eden tam bir çatışma ile, önümüzdeki aylarda arz kesintilerinin yüksek olasılıkla devam edeceği düşünülüyor.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin