Bitcoin fiyatı, toplarlanmayı hafta sonuna kadar uzattı

Bitcoin fiyatı, toparlanmayı hafta sonuna kadar uzattı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Piyasanın en değerli varlığı BTC, kötü günleri biraz daha geride bıraktı. Bu hafta yaşadığı krize yine de iyi bir tepki verebildi. Bitcoin fiyatı, hafta sonu olmasına rağmen pozitif görünme kaldı. 

Rusya’nın askeri müdahale duyurusu finansal piyasalarda şok etkisi yarattı. ABD hisse senedi piyasaları gece seansında -%3’e kadar düştü. Bitcoin ise, 35 bin doların altına inerek yeniden en dibi gördü. Bu ay en düşük seviyesini gerçekleşmişti. Ancak  agresif bir şekilde 40.000 dolara geri döndü.

Bitcoin yazıldığı sırada Kasım ayındaki en yüksek seviyelerinden %43 ve dün gece geç saatlerde belirlenen en düşük seviyelerinden %12 düştü. Günün kapanışında Nasdaq, günlük seansta, maksimum korku ve belirsizlik gibi işlem gören risk varlıkları, savaş ilanlarından kısa bir süre sonra fiyatlandı.

Bitcoin fiyatı pozitif

26 Şubat Cumartesi günü Bitcoin fiyatı, 39 bin doların üzerinde başlangıç yaptı. Gün içi 39K bölgesini kıstas alan BTC, hafif toparlanma gösteriyor. Genel market değeri ise 750 milyar dolara yaklaştı. Pazartesi günü aylık yapacağı kapanış Bitcoin ve diğer varlıklar için önemli olacak.

Küresel piyasalar

Altın başlangıçta patladı ve bir yılın en yüksek seviyesini vurdu. ABD hisse senedi piyasaları ters bir modelde keskin bir düşüş yapmadan önce 1974 dolara kadar yükseldi.

Çatışmanın bir sonucu olarak, piyasalar 2022 için Federal Rezerv Kurulu’nun faiz artırımlarını hızla fiyatladı. EUR/USD vadeli işlemler piyasasına bakıldığında, federal fon oranı Mart ayı için 10 baz puanın üzerine ve geri kalanı için biraz daha fazla düştü.

İzlemek için önemli olacak bir gelişme, Fed’in Ukrayna’da savaşın patlak vermesi nedeniyle para politikasını sıkılaştırma zaman çizelgesinde geri gitmesidir. Tarih bir emsal ise, merkez bankaları politika hatasının sorumluluğunu saptırma ve piyasaları rahatlatmaya devam etme fırsatını ellerinde bulundurdukları için durum böyle olabilir.

bitcoinmagazine


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin