Ukrayna krizi, Bitcoin oynaklığını kalıcı mı yapacak?

Ukrayna krizi, Bitcoin oynaklığını kalıcı mı yapacak?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Ukrayna’daki kriz küresel hisse senedi ve dijital varlık piyasalarını alt üst etti. Bitcoin ve diğer kripto para birimleri kurumsal yatırımcıların gözünde giderek artan bir şekilde risk varlıkları olarak görülüyor. Bitcoin oynaklığı son yaşanan krizlerden dolayı sürekli değişiyor.

Son zamanlardaki şoklar, Bitcoin’in veya diğer varlıklar öncülünü engelledi. Kargaşa zamanlarında büyük bir yatırım olarak duruşu da aynı şekilde sorgulandı.

Bitcoin ve Ether de dahil olmak üzere diğer kripto para birimleri, Rusya’nın Ukrayna’ya girmesiyle Perşembe günü %10’dan fazla düştü. Gün içinde mütevazı kazançlar kaydetmeden önce geri döndü. Yatırımcılar, işgalin orta ve uzun vadeli etkilerinin etkisinden kurtulduğu gördükçe dijital varlıklar Cuma günü de yükselmeye devam etti.

Dijital varlık riskten korunma fonu şirketi BKCoin Capital’in kurucu ortağı Kevin Kang, toparlanmayı “açık teminat ve hisse senetlerinin daha önceki kayıpları geri almasına” bağladı.

Bitcoin oynaklığı ne durumda?

Gerçekten de, Bitcoin son zamanlarda hisse senetleri ile neredeyse paralel olarak işlem gördü. Ticaret platformu iVest Plus’ın CEO’su Rance Masheck’e göre, korelasyona karşı temkinli olan büyük yatırımcılar büyük ölçüde en son piyasa hareketlerinin dışında kaldılar. Masheck, “Genel olarak, [kripto] ABD pazarının hareket etme şekliyle hareket etti” dedi. Ayrıca Masheck, 

“Bazıları geri geldi, tıpkı piyasanın geri gelmesi gibi, ancak büyük oyuncular devreye girmiyor veya kefaletle çıkmıyor.”

Bitcoin Cuma günü öğleden sonra son 24 saatte %9,6 artarken haftalık -%2,9 düşüş gösterdi. Bu arada Ethereum, son gün %10,7 artarak hafta boyu kayıpları %-5,6’ya indirdi.

Oynaklık birkaç yavaşlama belirtisi gösteriyor. BKCoin Capital’in kurucu ortağı Kevin Kang,

“Tarihsel olarak, işgal günü belirsizlik ortadan kalktıkça piyasada yerel bir dibe vurdu. Ancak Rusya’nın nasıl daha yeni başlayacağı ve Polonya’ya ve diğer yakın NATO ülkelerine girebileceği ve bunun ABD’yi zor duruma sokacağı konusunda birçok görüşme var. Piyasada hala çok fazla belirsizlik var. Volatilitenin devam etmesini bekliyoruz.”

blockworks


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin