BitClub Network üzerinden yatırımcıları 722 milyon dolar dolandırmakla suçlanan üç kişi tutuklandı
BitClub Network üzerinden yatırımcıları 722 milyon dolar dolandırmakla suçlanan üç kişi tutuklandı

BitClub Network üzerinden yatırımcıları 722 milyon dolar dolandırmakla suçlanan üç kişi tutuklandı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Amerika Birleşik Devletleri New Jersey yetkilileri tarafından 10 Aralık tarihinde yapılan duyuruya göre, kripto saadet zinciri olduğu iddia edilen BitClub Network üzerinden yatırımcıları 722 milyon dolar gibi bir değerle dolandırmakla suçlanan üç adamın tutuklandığını açıkladı.

BitClub Network’e karşı suçlamalar

Yapılan basın açıklamasına göre, BitClub Network kullanıcıların ortak bir kripto para havuzuna yatırım yapmaları karşılığında muazzam getiri oranları vaat etti. Projenin merkezindeki isimlerin, sözde madencilik havuzunda toplanan 722 milyon doların üzerindeki meblağı, tüketicileri yanlış bilgilendirerek kendi menfaatleri doğrultusunda kullandıkları iddia ediliyor.

Yetkililer ayrıca, daha fazla yatırım talep etmek için kullanıcılara yapılan geri dönüşlerle hatalı bilgi vermekten 3 kişiyi tutukladı.

Suçlanan üç kişiden, Matthew Goettsche ve Jobadiah Weeks’in Colorado’lu oldukları ve Joseph Abel’in ise Kaliforniya’lı olduğu bildirildi. Yetkililer, ilk iki kişiyi, sahtekarlığa tabi menkul kıymetler sunma ve satma amaçlı komplo kurmak için komplo kurma suçundan 20 yıla kadar hapis cezası istiyorlar. Programla daha az ilgisi olduğu iddia edilen Abel ise, kayıtdışı menkul kıymet temin etmek ve satmak şuçundan 5 yıla kadar hapsi isteniyor.

Şüpheli bir tarih

BitClub projesindeki amacın insanları dolandırmak olduğuna dair iddialar daha önce de ortaya atılmıştı. 2016’da, kripto para haberler sitesi 99Bitcoins, şirkette daha önce bir “Scam” etiketi olmamasına rağmen kullanıcıları BitClub’a yatırım yapmamaları konusunda uyardı. Haber sitesinin yazarı, Ofir Beigel şöyle açıklamıştı:

“Gerçekler üzerinden gidersem, Bitclub ağının kullanıcıları dolandırılımak üzere kurulmuş bir sistem olduğunu kanıtlayamıyorum. Ancak, Bitclub Network’ün işletme modelinin eksik olduğunu ve kişisel olarak ona yatırım yapmayacağını düşünüyorum. ”

Cointelegraph 2017 yılının Mart ayında, BitClub’un Bitcoin (BTC) ağına bir saldırı başlattığı dair bir iddia olduğunu bildirmişti.

OneCoin’e karşı devam eden yasal işlem

Muhtemelen tarihteki en ünlü kripto para dolandırıcılığı vakalarının başında OneCoin geliyor. OneCoin davasında son zamanlarda kayda değer yasal işlemler gerçekleşti. Kasım ayında Manhattan’daki bir jüri,  Cryptoqueen olarak da bilinen aynı zamanda gerçek ismi Ruja Ignatova olan OneCoin’in kurucusu için 400 milyon doların üzerinde kara para aklama suçu işlediğine karar kıldı.

Cointelegraph


Buraya tıklayarak Binance borsasında yüzde 15 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açabilirsiniz!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin