ABD Google'da en çok aranan bu coinler artık en büyük kriptolardan daha çok ilgi görüyor
ABD Google'da en çok aranan bu coinler artık en büyük kriptolardan daha çok ilgi görüyor

Ethereum, 150 dolar için mücadele ederken Google aramaları son üç yılın en düşüğünde

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto para alanının bir numaralı altcoini olan Ethereum için Google aramaları, 2017’nin başındaki seviyelerinin altında kalmasıyla yaklaşık üç yılın en düşük seviyesine geriledi.

Google Trends’ten gelen verilere göre, “Ethereum” anahtar kelimesine olan ilgi, 2017 Aralık’ta tüm zamanların en yüksek seviyesine çıkmadan hemen önce kaydedilen 100 seviyesinden sürekli bir düşüş göstererek 6 seviyesine kadar geldi.

Search interest for ethereum in last 5 years

Ethereum için Google aramaları Temmuz ayında yükselmişti

Veriler, bu yılın Temmuz ayında kripto para biriminin aramalarda 30 seviyesine doğru bir sıçrama yaptıktan sonra o zamandan bu yana azalmaya devam ettiğini gösteriyor. Temmuz ayında yapılan arama artışı, Grayscale Ethereum Trust’ın (ETHE) tezgâh üstü (OTC) piyasalarda ticarete sürülmesiyle çakıştı. Ve perakende yatırımcıların ETHE hisseleri satın almalarını ve kripto para birimi ekosistemine girmelerini sağladı.

O zaman, gizemli bir balina, lider kripto para borsası Binance’da yaklaşık 4,3 milyon dolar değerinde 20.000 Ether tokeni satın aldı. Haziran ayının sonunda, Ethereum’un günlük işlemleri bir milyonu aştı ve ilgi zirveye çıkarak 13 ayın en yüksek seviyesine ulaştı. Şimdi, ETH blok zincirindeki toplam günlük işlem sayısı ortalama 600.000-700.000 adet civarında.

Google verileri, Ethereum’a büyük ilgi gösteren bölgeleri Çin, Cebelitarık ve Kosova olarak kaydetti. Arama ilgisi, gelecekteki fiyat performansının gösterilmesine yardımcı olabileceğine inananlar için dikkat edilen bir gösterge niteliği taşıyor.

Arama motoru pazarlamacılığı firması SEMRush tarafından yapılan bir araştırma, 2017 yılında, Bitcoin’in fiyatının Google’daki kripto arama ilgisiyle yüzde 91 oranında ilişkili olduğunu buldu. Ancak çalışma, şu an veya diğer kripto para birimleri için geçerli olmayabilir.

Bitcoin fiyatı Aralık 2018’deki 3.200 dolar olan en düşük seviyesinden bu yana katlanarak artarken, Ether’in fiyat performansı buna kıyasla düşük kalıyor. Bir numaralı altcoin geçen yılın sonunda fiyatının 90 dolara düştüğünü gördü ve Temmuz ayında 300 dolara yükselmeyi başardı ve aynı zamanda arama ilgisi bu yılın en yüksek seviyeye ulaşmıştı.

ETH şu an 145,3 dolar seviyesinde işlem görmekte olup, fiyatı bu yıl şu ana kadar yüzde 60’ın biraz üzerinde artış gösterdi.

En popüler aramalar BAT için

Google aramalarının ise Brave etrafında arttığı görülüyor. Geçen ay gerçekleştirilen 1.0 sürümünün yayınlanmasından sonra kullanıcıların reklamları görüntülemeyle ödüllendiren gizlilik merkezli Brave tarayıcısında bir artış söz konusu. Brave, özellikle Ethereum blok zincirinde işlem gören bir ERC-20 tokeni olan BAT ile kullanıcıları ödüllendiriyor.

cryptoglobe


Buraya tıklayarak Binance borsasında yüzde 15 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açabilirsiniz!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin