Biden'dan beklenen kripto hamlesi geliyor!
Biden'dan beklenen kripto hamlesi geliyor!

Biden’dan beklenen kripto hamlesi geliyor!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Beyaz Saray’dan gelen raporlar, ABD Başkanı Joe Biden’in bu hafta kripto para birimleri üzerine bir direktif imzalayacağını ortaya koydu.

Yürütme emri, ABD’nin dijital varlık düzenlemesi ile nasıl başa çıkmayı planladığını gösterecek.

Konuyla ilgili bilgi sahibi kişilere göre yürütme emri, dijital para birimleriyle gelen riskleri ve fırsatları incelemek için ABD federal kurumlarına görev verecek. Raporlar, ABD ve dünyadaki birkaç büyük ekonomi Rusya’ya daha fazla yaptırım uygularken geliyor.

Rusya’ya karşı kripto hamlesi

İsmini vermek istemeyen kişiler Bloomberg’e, ABD’nin uluslararası yaptırımlardan kaçmak için kripto para birimini kullanabilecek Rus halkı ve kuruluşlarıyla ilgilendiğini söyledi.

Bloomberg Beyaz Saray muhabiri Jennifer Epstein şunları iletti:

“Yöneticinin dijital varlıklara bakışını özetleyen ve ekonomik, düzenleyici ve ulusal güvenlik konularıyla ilgili daha ileri bir çalışmayı yönlendiren, kripto para birimleriyle ilgili uzun zamandır beklenen Biden yürütme emrinin nihayet bu hafta başkan tarafından imzalanması bekleniyor.”

Beyaz Saray’ın CNBC haber sunucusu Kayla Tausche de haberi doğruladı:

“Biden yönetimi, çeşitli kurumlar arasında dijital varlıklar için politika oluşturmayı koordine etmeyi amaçlayan ve önümüzdeki 3-6 ay içinde rapor vermesi beklenen uzun zamandır beklenen kripto direktifini hafta ortasına kadar yayınlayacak.”

CBDC için herhangi bir plan var mı?

ABD Federal Rezerv (Fed), geçen yıl Eylül ayından bu yana ABD doları ile sabitlenmiş bir merkez bankası dijital para biriminin (CBDC) artılarını ve eksilerini analiz ediyor. 20 Ocak’ta CBDC’nin bazı risklerini ve potansiyel faydalarını listeleyen “Para ve Ödemeler: Dijital Dönüşüm Çağında ABD Doları” adlı bir rapor yayınladı.

Fed olasılıkları sıralıyor ve henüz bir sonuca varmadı

Senato Bankacılık Komitesi Başkanı Sherrod Brown ve Senatör Elizabeth Warren da dahil olmak üzere düzenleyiciler, yaptırımlardan kaçmak için kullanılabilecek varlık sınıfının çeşitli yönlerini inceliyorlar.

Hazine Mali Suçları Uygulama Ağı Direktör Vekili Him Das bir basın bülteninde şunları belirtmişti:

“Kripto para gibi yöntemler kullanarak yaptırımlarımızın yaygın bir şekilde kaçtığını görmemiş olsak da, şüpheli faaliyetlerin derhal bildirilmesi ulusal güvenliğimize ve Ukrayna ve halkını destekleme çabalarımıza katkıda bulunuyor.”

beincrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin