Avustralya ve Singapur arasında Blockchain ile
Avustralya ve Singapur arasında Blockchain ile "kağıtsız ticaret" başlıyor

Avustralya ve Singapur arasında Blockchain ile “kağıtsız ticaret” başlıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Avustralya’nın gümrük ve sınır koruma kurumu olarak faaliyet gösteren Avustralya Sınır Gücü (ABF), Blockchain teknolojisini kullanarak Singapur ile sınır ötesi ticareti basitleştirmek istiyor.

Avustralya ve Singapur, Blockchain denemelerine başladı

ABF’nin çarşamba günü yaptığı bir duyuruya göre, Avustralya – Singapur Dijital Ekonomi Anlaşması (DEA) kapsamında, işletmelerin ticari belgeleri dijital olarak değiştirmelerini kolaylaştırmak amacıyla bu hafta bir blok zinciri denemesi başlatıldı.

Singapur Gümrükleri ve Singapur Infocomm Medya Geliştirme Kurumu (IMDA) ile iş birliği içinde gerçekleştirilen Blockchain denemesi, yönetim maliyetlerini düşürmeyi ve ticaret verimliliğini artırmayı hedefliyor. Özellikle dijital doğrulama platformlarını hem ABF’nin hükümetlerarası muhasebede hem de IMDA’nın başta menşe sertifikaları olmak üzere elektronik belgeleri paylaşmak için TradeTrust platformunda test edecek.

2021 için önemli içgörüler sunacak

ABF Komiseri Michael Outram, “Bu girişim, Avustralya Ticaret Penceresinin gelecekteki mimarisi ve tasarımının bir parçası olarak kağıtsız ticareti ve güvenli dijital ticaret bilgisi alışverişini içerecek.” dedi.

Avustralya Ticaret ve Sanayi Odası, Avustralya Sanayi Grubu ve ANZ bankası da dahil olmak üzere Singapur’daki finans kuruluşlarından gelen katılımla işletmelerin ve düzenleyicilerin süreç hakkında geri bildirimde bulunmaları bekleniyor.

ABF; Sanayi, Bilim, Enerji ve Kaynaklar Bakanlığı tarafından yönetilen Ulusal Blok Zinciri Yol Haritası kapsamında, denemeden çıkarılan dersler hakkında geri bildirim verecek ve bunları 2021’in başlarında planlanan bir keşif raporunda sunacak.

Ağustos ayında imzalanan DEA, dijital ticaretin önündeki engelleri azaltmak ve işletmelerin ve tüketicilerin her iki ekonominin de dijitalleşmesine katılabilecekleri bir ortamı teşvik etmek için bir çerçeve belirlemiş durumda.

coindesk


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin