Avrupa Merkez Bankasından flaş hamle! Kripto paralara bunu yapacaklar
Avrupa Merkez Bankasından flaş hamle! Kripto paralara bunu yapacaklar

Avrupa Merkez Bankasından flaş hamle! Kripto paralara bunu yapacaklar

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Avrupa Merkez Bankası Başkanı, Rusya’nın herhangi bir ekonomik yaptırımdan kaçınmak için dijital varlıkları kullanabileceğinden korktukları için milletvekillerini kripto para birimlerini düzenlemeye çağırdı.

Bu tür senaryoların en sonuncusunda, Rusya’yı içeren devam eden küresel kriz, kripto düzenlemesi uygulama ihtiyacı hakkında yeni tartışmalara yol açtı. Rusya bu hafta Ukrayna’yı işgal ettikten sonra, Avrupa Birliği de dahil olmak üzere birçok ülke Rusya’ya ciddi ekonomik yaptırımlar uyguladı. Bununla birlikte, Rus hükümeti bu yaptırımlardan kaçınmak için kripto varlıklarını kullanabileceğinden, bu yaptırımlar ülke üzerinde beklendiği gibi geniş kapsamlı etkilere sahip olmayabilir.

ECB Başkanı, milletvekillerini kriptoyla ilgili düzenleyici bir çerçeveyi onaylamaya çağırıyor

Rusya’nın ekonomik yaptırımlardan kaçmak için kripto para birimleri kullanma olasılığı, Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Christine Lagarde’ın milletvekillerini kriptoyla ilgili düzenleyici bir çerçeveyi onaylamaya çağırmasına neden oldu.

Lagarde bu çağrıyı, Cuma günü ekonomi ve maliye bakanlarının toplantısında Rusya hakkında bir muhabirin sorusuna yanıt verirken gerçekleştirdi.

Ülkeler geçmişte yaptırımlardan kaçmak için kripto kullanmıştı

Ekonomik yaptırımları atlatmak için kripto para birimlerinden yararlanan ülkeler daha önce olmuştu. İran ve Kuzey Kore, kripto para birimlerini bu tarz faaliyetler için kullanma kaydına sahip ülkeler arasında yer alıyor. Daha önce bildirildiği gibi, bir BM raporu, Kuzey Kore’nin nükleer programını finanse etmek için kripto para birimleri kullandığını ortaya koydu. Venezuela’nın son birkaç yılda ABD yaptırımlarından kaçmak için kripto para kullandığı da bildirildi.

coinnounce


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin