Avrupa Birliği'nden flaş stabilcoin çağrısı: “Durdurun!”
Avrupa Birliği'nden flaş stabilcoin çağrısı: “Durdurun!”

Avrupa Birliğinden tarihi hamle! Kripto paralara yasal çerçeve geliyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Avrupa Birliği, bölge genelinde kullanılmak üzere bir kripto para yasal çerçevesi geliştireceklerini açıkladı. Geçtiğimiz günlerde birlik, hızla büyüyen kripto para endüstrisinden kaynaklanan yasal sorunlarla başa çıkmak için üye devletler arasında uyumlu bir çaba olmadığının farkına vardıktan sonra geliyor.

AB, kripto para birimleri konusunda küresel standartları belirlemek istiyor

AB Komisyonu Başkan Yardımcısı Valdis Dombrovskis, kararın bölgede sağlam bir kripto varlık piyasası geliştirmek için yasal kesinlik eksikliğinin farkına varılmasının ardından verildiğini belirtti. Dombrovskis, AB’nin dijital finanstaki uluslararası konumunu güçlendirmesi ve küresel bir standart belirleyici olması için zamanın geldiğini söyledi.

Komisyon, yasal çerçevenin nasıl olması gerektiğine dair tavsiyeler için bölgedeki uzmanlarla çok sayıda danışma toplantısı düzenledi. Kripto para birimlerinin yasal çerçevesi, geçtiğimiz yıldan bu yana devam ediyor. Birlik ayrıca sınıflandırmaları kolaylaştırmak için tüm kripto para birimlerinin tanımları olması gerektiğini tavsiye etti. Bu hem menkul kıymet tokenlerini hem de stabilcoin’leri içeriyor.

Komisyon ayrıca Finansal Araçlarda Piyasalarda Değişiklik Direktifi II’nin (‘MiFID II’ Direktifi 2014/65/EU) kripto varlıklarını içermesini ve ayrıca blok zinciri tabanlı platformlar için bir rejim önermesini tavsiye etti.

Mevzuatın birkaç ay içerisinde geçmesi bekleniyor

Merkezi Brüksel’de bulunan Avrupa Blocktech Federasyonu’nun başkanı Bruno Schneider Le Saout yaptığı açıklamada, bu yasal çerçevelerin kabul edilmesinin tarihi bir hamle olacağını söyledi. Uzun yıllar kullanılacaklarını ve bölgede yeni bir dijital çağ başlatacağını söyleyerek bu mevzuatın önemini vurgulayarak devam etti.

Schneider, mevcut AB mali hizmet mevzuatı kapsamında olmayan kripto para varlıklarıyla uğraşırken çok ihtiyaç duyulan yasal kesinliği sağladıklarını söyleyerek mevzuatı övmeyi ihmal etmedi.

Mevzuatın kabulü, kripto para dünyasında yeni bir dönüm noktası olacak ve bölgedeki varlıkların genişletilmiş kullanımı için yeşil ışık yakacak. AB, mevzuatın 2020’nin üçüncü çeyreği sona ermeden geçmesini hedefliyor. Ancak bölge koronavirüsle savaşmaya devam ettikçe bu durum zorluklarla karşılaşabilir ve bu da mevzuatta gecikmelere neden olabilir.

Bu arada DeFi ilgisinin bireysel yatırımcılardan balinalara kaymasının sebebini merak ediyorsanız buradaki haberimizi okuyabilirsiniz.

cryptopolitan


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin