DeFi bir kez daha rekor kırdı: Piyasa değeri 40 milyar doları aştı!
DeFi bir kez daha rekor kırdı: Piyasa değeri 40 milyar doları aştı!

DeFi ilgisi bireysel yatırımcılardan balinalara kayıyor: Sebebi ne?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Yüksek Ethereum GAS ücretleri ile ilgili tartışmalar, DeFi platformlarının ve Yeild Farming’in popülerliği nedeniyle yeni bir boyut kazandı. Bu haberin yazıldığı sırada, DeFi platformlarında toplamda yaklaşık 6,21 milyar dolar kilitlenmiş durumda. Bunun yaklaşık 5 milyar doları Maker (MKR), Aave (LEND), Curve Finance (CRV), Synthetix (SNX) ve Compound’dan (COMP) oluşan beş DeFi projesinde kilitli.

Yüksek işlem ücretleri DeFi ilgisini balinalara kaydırdı

Bu 5 projenin tamamı Ethereum ağı üzerine inşa edildi. Bu ETH için pek de kötü bir haber olmasa da DeFi’nin Ethereum ağındaki popülaritesi, ağ tıkanıklığından kaynaklanan yüksek GAS ücretlerine sebep oluyor. Coinmetrics’e göre yüksek ETH ücretleri perakende kullanıcıların piyasadan çekilmesine sebep olurken DeFi’yi balinalar için bir oyun parkı haline getiriyor.

Ağ Durumu isimli bir rapor yayımlayan CoinMetrics, rekor kıran Ethereum ücretlerini vurguluyor:

12 Ağustos’ta Ethereum’un toplam günlük işlem ücretleri 6,87 milyon doları aşarak Ocak 2018’deki tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 4,55 milyon doları kırdı. Ertesi gün, Ethereum 8,61 milyon dolar değerinde ücret alarak bir kez daha günlük rekoru kırdı.

Rapor, DeFi nedeniyle artan Ethereum işlemlerinin yüksek işlem ücretlerine yol açtığını açıklayarak devam ediyor. Yüksek ETH ücretlerinin bir sonucu olarak, bazı kullanıcılar DeFi’den kilitleniyor. Zira bu devasa ücretleri sadece balinalar karşılayabiliyor.

Artan ücretler madenci gelirlerini yükseltiyor

Artan işlem ücretleri, işlemlerin hızla onaylanması ve bloklara dahil edilmesi için artan bir talep olduğuna işaret ediyor. Madenciler ağın güvenliğini sağlama ödüllerinin bir parçası olarak ücretleri aldığından, yüksek işlem ücretleri de madenciler için daha yüksek gelir anlamına geliyor.

Ancak yüksek işlem ücretlerinin bir bedeli de var. Ortalama ücretler arttıkça, belirli türdeki kullanıcılar ve uygulamalar fiyatlandırılıyor. Büyük miktarlarda mikroişlemlere dayanan oyunlar ve dijital koleksiyonlar gibi kullanım durumları çok pahalı hale geliyor. Ve perakende kullanıcıların yüksek işlem ücretleri ödeyebilecek balinalarla rekabet etmesi zorlaşıyor.

DeFi ilgisinin bireysel yatırımcılardan balinalara kayması perakende bazda olumsuz görünse de sektöre daha fazla para akmasına sebebiyet verebilir. Bu durumun merkezsin finans endüstrisi için genel çerçevede çok daha olumlu bir havaya yol açabileceğine inanan bazı uzmanlar söz konusu.

Bu arada bir Bitcoin balinası, BTC ile birlikte dikkatle izlenmesi gereken iki altcoin’i açıkladı. Buradaki haberimizden öğrenebilirsiniz.

ethereumworldnews


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin