Amerika’dan sonra bir ülke daha Bitcoin ETF’ini bu hafta başlatıyor
Amerika’dan sonra bir ülke daha Bitcoin ETF’ini bu hafta başlatıyor

Arjantin’de kripto para birimleri, geleneksel varlıklardan daha çok seviliyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Ekonomisi pek de iç açıcı olmayan bir süreçten geçen Arjantin’de, yeni bir ankete göre halk, kripto para birimlerini geleneksel varlıklardan daha çok seviyor. Paxful tarafından düzenlenen ankete göre ülkede kripto para sektörüne duyulan ilgi her geçen gün tırmanıyor.

Arjantin ekonomisi her gün daha kötüye gidiyor

Hükümet, ekonomiyi canlandırmak için çeşitli önlemler alıyor ancak bugüne dek elle tutulan bir sonuç alamadılar. Arjantin itibari para birimi Peso, her geçen gün yeni bir uçuruma ulaşıyor. Vatandaş, geleneksel paraya olan inancını kaybediyor ve kripto para birimleri de dahil olmak üzere alternatif varlıklara bakıyor. Ülkede kripto ticaretinde bir artış olması bu sebeple pek de şaşırtıcı değil.

Arjantin’deki kripto para çılgınlığı mantıksal nedenlere dayanıyor. Yakın zamanda yayımlanan bir Paxful anketinde Arjantin vatandaşlarının kripto varlıklarına büyük bir güven duyduğu ortaya çıktı. Ankette yaklaşık 1.100 kişiden yanıtlar yer aldı. Katılımcıların yaklaşık yüzde 69,5’i, kendilerini Peso’yu saran ekonomik belirsizliklerden korumak için en az bir kripto paraya yatırım yaptıklarını belirtti.

Her dört kişiden üçü kripto para birimlerini ekonomik kalkan olarak görüyor

Anket, katılımcıların yaklaşık yüzde 67,8’inin güvenlik söz konusu olduğunda kripto para birimlerini Peso’dan daha yükseğe koyduğuna işaret etti. Yüzde 73,4’lük bir çoğunluk, kripto paraların ekonomik çöküntüye karşı bir önlem olduğuna inanıyor.

Her geçen gün daha fazla Arjantinli kripto paralarla ilgilenirken aynı durum ülkede artan kripto operasyonlarında da görülüyor. Pandemi, Latin Amerika ülkesinde kripto para kullanımını hızlandırdı. Son birkaç ayda kripto işlem hacminde yüzde 37,5’lik bir artış izlendi.

Hem Latin Amerika hem de Asya’daki gelişmekte olan ülkelerde kripto paralara ilgi artıyor. Ekonomik sıkıntıların yanı sıra enflasyon korkusu, insanların kripto paralara akın etmesini sağladı. Arjantin’de hükümetin daraltıcı para politikası ekonomik kaosa neden oldu. Derin bir yara alan enflasyon, işleri daha da kötüleştirdi.

Bu arada Çin, dev madencilik çiftliklerine ceza yağdırdı. Detaylar için buradaki haberimizi inceleyebilirsiniz.


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin