Ethereum Classic müjdeyi verdi:
Ethereum Classic müjdeyi verdi: "Yüzde 51 saldırıları tarihe karışacak!"

Ethereum Classic yatırımcıları dikkat: Ağ yine saldırıya uğradı!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Ethereum Classic blok zinciri cumartesi akşamı yüzde 51 saldırısıyla sarsıldı. Bu ayki üçüncü saldırı olarak kayıtlara geçen olay, 1 Ağustos’taki ilk saldırıyı da tespit eden madencilik şirketi Bitfly tarafından fark edildi.

Bitfly tarafından paylaşılan bir tweet’e göre saldırı, 7.000’den fazla bloğu veya iki günlük madenciliği yeniden düzenledi. İlk iki saldırı sırasıyla 3.693 ve 4.000 bloğu yeniden düzenlemişti.

Ethereum Classic bir ayda üçüncü kez saldırıya uğradı

Ethereum Classic ağının arkasındaki lider kuruluş olan ETC Labs, geçen hafta ağı ek saldırılardan koruma stratejisini açıklamıştı. Kuruluş ağın hızla düşen hashrate’ini stabilize etmeyi ve gelecekteki %51 saldırılarına direnmeyi amaçlayan savunma madenciliği sistemini tanıtmıştı.

ETC Labs Teknoloji Koordinatörü Stevan Lohja, CoinDesk’e verdiği özel röportajda, saldırının zamanlamasını “çok şüpheli” bulduğunu açıkladı. Bu şüphenin sebebi, saldırının Ethereum Core geliştiricilerinin blok zincirinin kanıtındaki “agresif inovasyon” ile ilgili toplantısından sadece bir gün sonra gerçekleşmesi.

Ağın gelişimini destekleyen bir diğer önemli kuruluş olan ETC Cooperative, cumartesi günkü saldırının ardından Twitter’dan yaptığı açıklamada “Bugünkü saldırının farkındayız ve önerilen çözümleri mümkün olan en kısa sürede test etmek ve değerlendirmek için başkalarıyla birlikte çalışıyoruz.” dedi.

Dev borsalar ETC işlemlerine karşı sert önlemler alıyor

İlk iki saldırıdan sonra, OKEx borsası, ağın ciddi güvenlik eksikliği nedeniyle varlığı kaldırmayı düşüneceğini söyleyerek yanıt vermişti. Coinbase ayrıca ETC için para yatırma ve çekme onay sürelerini kabaca iki haftaya uzatarak sert önlemler aldı.

CEO Sam Bankman-Fried’in yaptığı açıklamaya göre en son saldırının ardından, önde gelen kripto para birimi türev borsası FTX, ETC kalıcı vadeli işlem sözleşmelerini yeniden gözden geçirecek. 

Kripto para birimi, saldırı dizilerinden pek de etkilenmemiş gibi görünüyor ve 6,86 dolardan işlem görüyor. İkinci saldırıdan bu yana değerinin yüzde 4’ünü kaybeden ETC, neredeyse tüm ağustos ayı boyunca 6 ila 8 dolar arasında işlem gördü.

Bu arada Çin, büyük madencilik havuzlarına ceza yağdırdı. Detayları buradaki haberimizden inceleyebilirsiniz.

coindesk


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin