Bitcoin, altın ve dolar tartışmasına son: 5 yıllık gelir her şeyi açıklıyor!

Bitcoin altın ve dolar tartışmasına son: 5 yıllık gelir her şeyi açıklıyor!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Günümüzde en çok tartışılan konulardan biri de Bitcoin altın ve dolar. Hangisi daha güvenilir, hangisi daha çok kazanç sağlar? Soruları sürekli tartışılıyor. Bu tartışma önümüzdeki senelerde de devam edecek. Ancak paylaşılan bir veriye göre Bitcoin’in üstünlüğü açıkça ortada.

Bitcoin altın ve dolar savaşı yatırımcılar tarafından süre gelen bir yarış. Bu süre zarfında 5 yıllık kıstas alınarak kazançlar ortaya çıkarıldı. Sizce galip kim? 

Mevcut piyasa ortamında yatırımcılar, artan jeopolitik gerilimler arasında enflasyona karşı bir korunma ve güvenli bir liman arıyor. Bu süreçte ise amiral gemisi dijital para birimi olan Bitcoin, altın ve dolar arasında karşılaştırmalar yapılmaya devam ediyor.

5 yıl önce Bitcoin’de 1 dolarlık bir yatırımın performansını 1 dolarlık altın yatırımıyla karşılaştırırken, yatırımcılar BTC ile çok daha büyük bir yatırım getirisi (ROI) görüyorlar.

Bitcoin altın ve dolar yarışını kazanan BTC mi?

Bitcoin altın ve dolar yarışını kazanan BTC mi?

Beş yıl önce Bitcoin 1185$ değerindeydi. 1$ değerinde Bitcoin satın alan yatırımcı, şimdi %3132 artışla 32.32$ değerinde varlığa sahip olacaktı. WooBullCharts verilerine göre, 1254 dolar değerinde olan altına 1 dolarlık yatırım yapmak, bugün toplam 1.54 dolar değerinde denk geliyor. Yani %54’lük bir artış, yani beş yıl içinde BTC’de 1 dolarlık bir hisse altından neredeyse altmış kat daha fazla getiri sağlıyor. 

12.4 yıldan fazla bir süredir, Bitcoin’e yatırılan 1 ABD Doları şu anda 50.136.000 ABD doları değerinde, altın yatırımı ise 1.83 ABD doları denk gelecekti. Amerikan dolarının erimesini bile hesaba katmaya gerek yok. Enflasyon karşısında ezilen dolar ciddi kayba uğradı. Yani Bitcoin altın ve dolar üçlüsünün kazananı BTC oldu.

Son olarak yukarıda paylaşılan grafik, 6 Ekim 2009’dan bu yana Bitcoin ve altının performansını gösteriyor. Bitcoin kademeli bir yükselişte sarı çizgide ve altının fiyatı yatay olarak noktalı sarı çizgide gözüküyor.

finbold


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin