Mart Ayı Bitcoin İçin Yükseliş Ayı Olacak mı?
Mart Ayı Bitcoin İçin Yükseliş Ayı Olacak mı?

Analistler düşüşe rağmen umutlu: “Bitcoin ve kriptolarda herşey mümkün”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Analistler, finans kurumlarından ve halka açık şirketlerden gelen taleplere, Bitcoin’in tüm zamanların en yüksek seviyelerini aniden yeniden test etmenin arkasındaki ana güçler olarak işaret ediyorlar.

Bitcoin’deki Tıkanıklık

Ticaret platformu Hxro Labs’tan Nick Cote, “Bitcon’daki sürekli tıkanıklığın birincil nedeni, kurumların artan ilgisi ve agresif satın alma faaliyetleri oldu. Birçok yatırımcı Grayscale’den geçiyor” ifadesine yer veriyor.

Artan kurumsal talep, bu ayın başlarında fonun BTC varlıkları 500.000’i aşan Grayscale’in Bitcoin Trust’ın yoğun birikiminde görülebilir.

Cote ayrıca, Square ve Microstrategy gibi önde gelen Amerikan şirketlerinin “enflasyona ve merkez bankalarının zayıf para politikası yönetimine karşı bir koruma olarak BTC’yi defterlerine koyduğunu” söyledi. Bu davranışı, piyasalarda “olumlu bir geri bildirim döngüsü” oluşturmak olarak tanımladı:

“Elbette geri çekilmeler olacak. Ancak kurumlar Bitcoin’in bir değer deposu olarak veya enflasyona karşı korunma olarak kullanıldığına inandıkları sürece bu durum, olumlu bir geri bildirim döngüsü haline geliyor.”

NEM ticaret başkanı Nicholas Pelecanos, Bitcoin’in temellerinin artık her zamankinden daha güçlü olduğunu belirterek, ikiye bölünme sonrası arz dinamiklerine, kurumsal benimsemede bir artışa ve bir dizi “halka açık ABD şirketlerinin bilançolarının %10’unu varlığa ayırdıklarına” dikkat çekiyor.

Altcoin Piyasaları

Pelecanos şu anda altcoin piyasalarında bir artışa işaret ediyor ve şöyle diyor:

“BTC tüm zamanların en yüksek seviyelerine geri döndü. Ancak kayda değer olan, altcoinlerin ortalama olarak tüm zamanların en yüksek seviyelerinin hala %50 altında olan değerlemesidir.”

Altcoinler için yükseliş görünümüne rağmen Pelecanos, birçok alternatif kripto para biriminin anlamlı bir şekilde benimsenemediğini belirterek şunları söyledi:

“Bazı altcoinler artık çalışmayan projeleri temsil ediyor. Ancak diğer projeler hem benimseme hem de teknoloji açısından muazzam bir gelişme kaydetti.”

Analistler ayrıca, Glassnode CTO’su Rafael Schultze-Kraft’ın madencilerin Mart ayından bu yana ek 10.000 BTC biriktirdiğine dair sözlerine dikkat çekerken, madencilik piyasalarından gelen yükseliş sinyallerine de işaret ediyorlar.

Madencilerin gelirleri de kısa süre önce günlük bazda 20 milyon doları aşarak yılbaşından beri yüksek seviyeler bildirdi.

cointelegraph


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin