Ethereum işlem ücretleri alarm veriyor: Yeni DeFi patlaması mı geliyor?
Ethereum işlem ücretleri alarm veriyor: Yeni DeFi patlaması mı geliyor?

Ethereum işlem ücretleri alarm veriyor: Yeni DeFi patlaması mı geliyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Yaz aylarında Ethereum işlem ücretleri yükselmişti. Bu durum DeFi trendinin ve Uniswap patlamasının sonunda güç kaybetmesine sebep oldu. Ancak işlem ücretleri, bir süre hareketsizlik ve düşüş trendinden sonra tekrar toparlanmaya başladı. Peki bu, DeFi hakimiyetinin başka bir aşamasının başlamak üzere olduğuna dair bir sinyal olabilir mi?

Ethereum bu yılı oldukça iyi geçirdi

Ethereum, bu yıl Bitcoin’i bile pek çok alanda geçerek %350’nin üzerinde yükseliş gördü. Altcoin, parabolik hale gelen DeFi uygulamalarında kilitlenen toplam değerin arkasında yıla başladı ve hayli iyi büyüdü. Milyonlarca ve milyarlarca dolar DeFi’ye akarken, hepsinin merkezinde Ethereum vardı. Kripto para biriminin akıllı sözleşmelerine dayanan ERC20 tokenleri, borç verme ve borçlanma gibi geleneksel bankacılığı taklit eden uygulamaları etkinleştirdi.

Merkezsiz borsalarda ve otomatik piyasa yapıcı platformlarda token takası da ivmeye katkıda bulunarak Uniswap gibi platformlar için adeta güneş açtırdı.

Tüm bu süreçler ETH’nin GAS ücretlerini ödemesini gerektirdiğinden, Ethereum fiyatı TVL’nin ortaya koyduğu parabolik yörüngeyi takip etti. Ancak bu yaz, çok az değere sahip veya hiç değeri olmayan yiyecek tokenleri de “fırından yeni çıktı” ve dolandırıcılıklar, filizlenen fintech trendini lekelemeye başladı.

Yeni DeFi patlaması mı geliyor?

Bununla birlikte Bitcoin tüm zamanların en yüksek seviyesine yaklaşırken, DeFi’ye yönelik başka bir ilgi dalgasının gelişmekte olduğuna dair bazı işaretler var.

Bir kripto analistine göre, Ethereum işlem ücretleri durgunluk döneminden sonra tekrar toparlanıyor. DeFi token fiyatları düşerken ve tüm gözler Bitcoin’de olduğundan, kullanıcılar cüzdanlar veya DeFi uygulamaları arasında token transferleri yapmayı da iyiden iyiye bırakmış vaziyette.

Ancak tekrar toparlanma görülüyor ve başka bir DeFi sezonu yakında gerçekleşebilir.

Uzun süredir beklenen ancak bir türlü başlamayan altcoin sezonunun yeni DeFi patlamasını da tetikleyeceğine inanılıyor. Bu esnada BTC, ATH’sine çok yakın.

ETH işlemlerindeki artışın tetikleyici olup olmadığını yalnızca zaman gösterecek ve eğer öyleyse analistlerin DeFi’nin tekrar ne zaman toparlanacağına ilişkin gelecekteki düzeltmeleri takip etmeye dikkat etmeleri için yararlı bir araç olabilir.

Başka bir teori, hareketin yeni kripto kullanıcılarının gelmesi ve Ethereum’un ETH 2.0 için hazırlık aşamasında hareket etmesi nedeniyle olduğuna işaret ediyor.

newsbtc


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin