AMD, kripto madencilerinin ekran kartlarını kullanmalarını engellemeyeceğini açıkladı
AMD, kripto madencilerinin ekran kartlarını kullanmalarını engellemeyeceğini açıkladı

AMD, kripto madencilerinin ekran kartlarını kullanmalarını engellemeyeceğini açıkladı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bilgisayar donanımı üreticisi Advanced Micro Devices (AMD), kripto para madenciliği için GPU ürünlerinin kullanımını sınırlandırmada rakip Nvidia’yı takip etme planına sahip değil.

PC Gamer, yorumların AMD’nin Radeon RX 6700 XT grafik kartıyla ilgili bir ön brifing sırasında geldiğini bildirdi. Ethereum ağının yerel kripto para birimi olan Ether dahil olmak üzere belirli kripto para birimlerini çıkarmak için grafik kartları kullanılıyor.

Engelleme söz konusu değil

AMD ürün yöneticisi Nish Neelalojanan, yayına “Sadece bu konuda madencilik değil, herhangi bir iş yükünü engellemeyeceğiz” dedi.

AMD’nin kararı, ETH veya diğer kripto para birimleri madenciliği için kullanılmışsa, en son çip RTX 3060 GPU’nun arkasındaki işlem gücünün %50’sini sınırlamayı amaçlayan Nvidia’ya karşı bir cevap aslında. Ancak Nvidia, yanlışlıkla söz konusu kısıtlamayı kaldıran bir sürücü yayınlayarak kendi çabalarını kısaca engelledi.

Hem kripto madencilerinden hem de oyunculardan gelen GPU talepleri, tarihsel olarak en son grafik kartlarının eksikliğine yol açtı. Oyuncular, en son kartların bulunmamasından uzun zamandır endişeleniyorlar ve Nvidia’nın hareketi bu eleştirmenlere bir selam olarak görülüyordu. Nvidia ayrıca önümüzdeki aylarda özellikle kripto madenciliğine adanmış bir ürün piyasaya sürüyor.

theblockcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin