Almanya'da koalisyon hükümetinden sert kripto adımı! Avrupa'ya seslendiler
Almanya'da koalisyon hükümetinden sert kripto adımı! Avrupa'ya seslendiler

Almanya’da koalisyon hükümetinden sert kripto adımı! Avrupa’ya seslendiler

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Almanya’daki üç siyasi parti, bu hafta ulusal hükümet koalisyonu kurmak üzere anlaşmaya vardı. Bu anlaşmanın bir kısmı, Avrupa ülkelerine kripto sektöründeki faaliyetleri izlemek için birlikte çalışma çağrısını içeriyor.

177 sayfalık anlaşma metninde küçük bir bölüm olsa da kripto para çağrısı kamuoyunun dikkatini çekmiş durumda. Koalisyonda Sosyal Demokratlar, Yeşiller ve Hür Demokratlar yer alıyor.

Koalisyon hükümeti, kripto faaliyetlerini izlemek istiyor

Metnin kaba bir çevirisine göre, üç parti Almanya’yı teknoloji sektöründeki şirketler, özellikle de fintech’e odaklananlar için bir merkez haline getirme sözü verdi. Spesifik politika taahhütleri, fintech’ler için bir çerçeve ve dijital hisse ihracı için yasal bir yaklaşımın incelenmesini de içeriyor.

Anlaşma, kripto veya dijital varlıklara odaklananlar da dahil olmak üzere yeni, dijital merkezli iş modelleri için Avrupa’da “eşit bir oyun alanı” çağrısında bulunuyor. 

Yeni finansal yeniliklerden, kripto varlıklardan ve iş modellerinden kaynaklanan fırsatlar ve risklere yönelik yeni bir dinamiğe ihtiyacımız var. AB içinde, geleneksel ve yenilikçi iş modelleri arasında ve büyük ölçekli şirketlere kıyasla eşit düzeyde oyun alanına sahip bir eşit oyun alanını savunuyoruz.”

“Ortak denetim”

Aynı zamanda partiler, “kripto sektörü için ortak Avrupa denetimi” çağrısında bulunuyor.

Anlaşmada “Kripto varlık hizmet sağlayıcılarını, hak sahiplerini tutarlı bir şekilde belirlemeye mecbur ediyoruz.” ifadesi yer alıyor.

Partiler ayrıca uzun vadeli bir dijital euroya geçiş projesinden de söz etti.

Belgede, “Avrupa’da herkesin erişebileceği ve evrensel olarak kullanılabilecek yasal bir para birimi olacak, nakdi tamamlayıcı olarak dijital bir euroyu tanıtma sürecine devam edeceğiz.” denildi. 

“Avrupa’nın ayrıca tüm tüketiciler ve tüccarlar için dijital finansal hizmetlere engelsiz erişim için bağımsız bir ödeme işlem altyapısına ve açık arayüzlere ihtiyacı var.”

theblockcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin