Avustralyalı emeklilik fonu gözünü kripto paralara çevirdi: Neden önemli?
Avustralyalı emeklilik fonu gözünü kripto paralara çevirdi: Neden önemli?

Avustralyalı emeklilik fonu gözünü kripto paralara çevirdi: Neden önemli?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Avustralya’da kripto para birimleri, halk tarafından benimsenmeye devam ediyor. Dijital varlıkların artan popülaritesi bu finansal varlıklara yönelik daha fazla yatırım hamlesini de tetiklemiş durumda. “Perakende Çalışanları Emeklilik Vakfı (Rest Super)” ülkede dijital varlıklara yatırım yapan son kurum oldu.

Emeklilik fonunu kripto para birimine yatırma hamlesiyle Australia Rest Super bu alanda türünün ilk örneği olacak. Şimdiye kadar emeklilik fonu sektörü kripto para birimi konusunda daha dikkatli davranıyordu.

Yönetimi altında 47 milyar dolar var

Yaklaşık 1,8 milyon üyesi olan Rest Super fonunun yönetim altındaki varlıkları (AUM) 46,8 milyar dolar değerinde. Tüm Avustralyalı çalışanlar için emeklilik zorunlu.

Salı günü Super Rest Fund’ın yıllık genel toplantısında konuşan şirketin Baş Yatırım Sorumlusu (CIO) Andrew Lill, kripto yatırımlarının oynaklığını kabul etti. Ancak bu varlıkların portföylerini çeşitlendirmenin bir parçası olduğunu söyledi.

CIO, şirketin kripto para birimlerini önemli bir yatırım yönü olarak gördüğünü ve bu hamlelerinde dikkatli davranacaklarını belirtti.

Rest sözcüsünden yapılan bir başka açıklamada, firmanın kripto para birimlerini üyelerinin emeklilik fonunu çeşitlendirme aracı olarak gördüğünü açıkladı. Ancak plan doğrudan bir yatırım olmayabilir.

Ayrıca sözcü, şirketin nihai kararlarından önce araştırmalarını sürdürdüğünü doğruladı. Bunun yanı sıra kripto yatırımıyla ilgili hem düzenlemelere hem de güvenliğe odaklanıyorlar.

Avustralya Rest Super’den gelenlere karşıt yorumlar hafta içinde gelmeye devam etti. Pazartesi günü, 167 milyar dolarlık fonun CEO’su Paul Schroder, kriptonun üyeleri için bir yatırım seçeneği olmadığını belirtti.

Geçen ayki raporlar, devlete ait bir yatırım fonu olan Queensland Investment Corporation’ın (QIC) kripto para birimini benimsemeyi düşündüğünü ortaya koydu. Ancak bunun aksine şirket tüm hareketleri dijital varlıklara yönlendirdi.

newsbtc


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin