Tarihi gelişme: ABD, Rus Bitcoin madencilik firmalarına yaptırım uygulamaya başladı
Tarihi gelişme: ABD, Rus Bitcoin madencilik firmalarına yaptırım uygulamaya başladı

Tarihi gelişme: ABD, Rus Bitcoin madencilik firmalarına yaptırım uygulamaya başladı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – ABD hükümeti Rus Bitcoin madencilik şirketlerine yaptırım uygulamaya başladı. Hazine Bakanlığı Yabancı Varlık Kontrol Ofisi, Moskova merkezli BitRiver’ı yaptırım listesine ekledi.

BitRiver’ın İsviçre merkezli holding şirketi BitRiver AG’nin Rusya merkezli on iştiraki de listeye eklendi.

ABD, tarihte ilk kez kripto madenciliği şirketlerine karşı adım attı

ABD böylelikle ilk kez bir kripto para madenciliği şirketine yaptırım uygulamış oldu. Yaptırımlar, Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinin ardından Başkan Vladimir Putin ve müttefiklerine zarar vermeyi amaçlıyor.

Çarşamba günü yayınlanan bir hükümet açıklamasında, “Hazine, Rusya’nın sanal para madenciliği endüstrisindeki şirketlere karşı da harekete geçiyor” denildi.

“Uluslararası sanal para madenciliği kapasitesi satan geniş sunucu çiftlikleri işleterek, bu şirketler Rusya’nın doğal kaynaklarından para kazanmasına yardımcı oluyor.

Rusya, enerji kaynakları ve soğuk bir iklim nedeniyle kripto madenciliğinde karşılaştırmalı bir üstünlüğe sahip. Ancak madencilik şirketleri, ithal bilgisayar ekipmanına ve fiat ödemelerine güveniyor ve bu da onları yaptırımlara karşı savunmasız hale getiriyor.”

ABD, Rusya’yı dört koldan felç etmeye çalışıyor

Duyuru, Uluslararası Para Fonu’nun Rusya’nın yaptırımları atlatmak için kripto kullanmaya çalışabileceği konusunda uyarıda bulunan bir rapor yayınlamasından hemen sonra geldi.

Bugünkü Hazine açıklamasında ayrıca şu ifade yer aldı:

“ABD, ne kadar karmaşık olursa olsun, hiçbir varlığın, Putin rejiminin yaptırımların etkisini dengelemek için bir mekanizma haline gelmemesini sağlamaya kararlıdır.”

decrypt


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin