Flaş gelişme: MediaMarkt'lara Bitcoin ATM’si kurulacak!
Flaş gelişme: MediaMarkt'lara Bitcoin ATM’si kurulacak!

Flaş gelişme: MediaMarkt’lara Bitcoin ATM’si kurulacak!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Avrupa’nın bir numaralı elektronik perakendecisi MediaMarkt, Avusturya’daki 12 şubesinde Bitcoin ATM’lerini kullanıma sunmaya karar verdi. 

2019’da başlamışlardı, şimdi genişletiyorlar

Yerel gazete Kleine Zeitung tarafından hazırlanan bir habere göre MediaMarkt müşterileri, Kurant otomatlarından Bitcoin satın alabilecekler. 2017 yılında Coinfinity’nin bir yan ürünü olarak kurulan Kurant; şu anda Avusturya, İspanya, Yunanistan ve Almanya’da 200 Bitcoin ATM’si işletiyor.

MediaMarkt, 2019’da Viyana’daki şubelerinden birinde bu tür işlevleri test etmeye başladı. Şimdi güçlü talep nedeniyle genişletmeye karar verdi.

Geçen Kasım ayında MediaMarkt, ciddi bir fidye yazılımı saldırısının kurbanı oldu. Bilgisayar korsanları başlangıçta 240 milyon dolarlık Bitcoin talep ediyorlardı, ancak daha sonra firmayla görüştükten sonra 50 milyon dolarlık bir ödemeye karar verdiler. Saldırı nedeniyle Mediamarkt, bazı mağazalarında artık kredi kartı ödemelerini kabul edemiyordu.

MediaMarkt, Avrupa’nın en büyüğü

Çeşitli Avrupa ülkelerinde 1.000’den fazla mağazası bulunan MediaMarkt, Avrupa’nın en büyük elektronik satış firması konumunda.

Geçen yıl da Amerikan perakende devi Walmart, Coinme ile ortaklaşa ABD genelinde 200 Bitcoin ATM’si kurmuştu.

CoinATMRadar tarafından sağlanan verilere göre, dünya çapında 36.806’dan fazla ATM var. Bunların büyük çoğunluğu ABD’de bulunuyor ve Avrupa, kripto para birimi otomatlarının yalnızca küçük bir bölümüne ev sahipliği yapıyor.

İngiltere’de ana mali düzenleyici görevini üstlenen Mali Davranış Otoritesi, kripto para birimlerinin kara para aklamayı kolaylaştırmasını önlemek adına geçen ay Bitcoin ATM’lerini yasaklamak için harekete geçti. Kripto otomatlarının operatörleri genellikle yasa dışı faaliyetleri görmezden gelmekle suçlanıyor.

u.today


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin