ABD Hazine Bakanı'nın her gün dile getirdiği
ABD Hazine Bakanı'nın her gün dile getirdiği "suç oranı" kripto paralarda gerçekten çok mu fazla?

ABD Hazine Bakanı’nın her gün dile getirdiği “suç oranı” kripto paralarda gerçekten çok mu fazla?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Devlet düzenleyicileri arasında kripto para birimi dolandırıcılığı ve yasa dışı kullanımı konusunda hala çok fazla endişe var. Onlara göre kripto para birimleri suç işlemek ve yanlış davranışlarda bulunmak için kullanılıyor, ancak Citibank tarafından yayınlanan yeni bir rapora göre, dijital suçlar son birkaç yılda önemli ölçüde azaldı.

Janet Yellen kripto para suç oranının fazla olduğunu iddia ediyor

Şu an Bitcoin ve kripto para birimlerinin nasıl kullanıldığı konusunda endişelenen pek çok önemli figür ve finans sorumlusu var. Örneğin Janet Yellen, kısa süre önce yeni Hazine Bakanı olarak, yalnızca değişken olmakla kalmayıp finansal suistimallere kapı açtığını iddia ederek gelecekte tüm BTC faaliyetlerine sınırlar koymayı düşündüğünü belirtti.

Ayrıca, Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) başkan adayı Gary Gensler, kuruluşun dolandırıcılıkla mücadele etmek ve yatırımcıları korumak için elinden gelen her şeyi yapmaya çalıştığını belirtti.

“Suç oranı çok fazla düştü”

Bununla birlikte, Citibank’tan alınan verilere göre, insanlar gereğinden biraz fazla endişeleniyor olabilir. Rapor şunları açıklıyor:

Toplamda, kripto para birimi alanındaki faaliyetin yüzde ikisinden biraz fazlası 2019’daki yasa dışı faaliyetlerle bağlantılıydı ve bu toplam 2020’de sadece yüzde 0,3’e düştü. Bununla birlikte, bu tür faaliyetlerin kapsamı çoğu zaman yalnızca haber başlıklarında aşırı fazla görünebilir.

Hiç şüphe yok ki geçmişte kripto üzerine odaklanan finansal suçlar meydana geldi. En büyük örnekler arasında Japonya’daki en büyük ve en önemli kripto borsalarından ikisi olan Mt. Gox ve Coincheck. Her ikisinde de yüz milyonlarca dolar değerinde kripto fonunun bir gecede ortadan kayboldu. Ve bugüne kadar bu paranın çoğu hala geri getirilemedi.

Eskiden sektör çok daha düzensizdi

Tabii ki, bu durumlar daha az koruma olduğunda ve kripto dünyası vahşi batıyı daha çok anımsattığında meydana geliyordu. Şimdi işler farklılaşıyor ve yasa dışı faaliyet gerçekten azınlıkta.

Bununla birlikte, belgede, suç oranları yeni bir düşük seviyedeyken, Bitcoin ve kripto tabanlı ödeme sistemlerinde hala engeller bulunduğundan ve bu sorunların devam ettiği göz önüne alındığında, benimsemenin bir süre yaygınlaşmayacağından bahsediyor. Kripto alanında meydana gelen başlıca sorunlardan bazıları volatilite ve fiyat dalgalanmaları. Citibank şöyle diyor:

Kripto para birimiyle ilgili güvenlik sorunları ortaya çıkabilir, ancak geleneksel ödemelerle karşılaştırıldığında daha iyi performans gösteriyor. Kurumsal yatırımcıların girişi kripto para birimine olan güveni artırdı, ancak yaygın olarak benimsenmeyi sınırlayabilecek hala kalıcı sorunlar var.

livebitcoinnews


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin